Liberalii din teritoriu sint cei mai mari dusmani ai Monei Musca, fosta colaboratoare a Securitatii.

Alegerile anticipate, inundatiile si "grozaviile" guvernarii pesediste nu mai sint la moda. Acum toti politicienii vorbesc despre "turnatorii" de pe scena politica. Legat de acest subiect, cea mai mare surpriza, neplacuta ar spune unii, a fost constituita de dezvaluirea facuta de cei de la CNSAS referitoare la colaborarea deputatei Mona Musca cu fosta Securitate. Interesant este ca cele mai multe critici i-au fost aduse omului politic liberal de catre colegii sai de partid. Democratii, de exemplu, considera ca tot acest scandal se va stinge incet, iar Mona Musca isi va putea continua activitatea politica.

"Nu stiu ce se va intimpla cu Mona Musca. Pot insa sa spun ca liberala a gresit pentru ca nu a facut publica, inca de la inceputul anilor '90, colaborarea sa, cind acest subiect a inceput sa nasca interes. Decizia luata de ea in tinerete poate fi inteleasa, dar faptul ca nu a recunoscut nu poate fi scuzat", ne-a declarat deputatul PNL, Emil Strunga. Desi Mona Musca l-a cam faultat in ultimul timp pe liderul Partidului National Liberal (unii spun ca la comanda presedintelui Traian Basescu), acelasi parlamentar galatean crede ca Tariceanu nu va incerca sa se razbune pe deputata. "Nu cred ca acest moment va fi folosit de Calin Popescu Tariceanu pentru a se razbuna. Cred ca principalii sai dusmani vor fi presedintii filialelor din teritoriu. Trebuie spus insa ca si-a facut-o cu mina ei", a mai spus Strunga.

Pozitia coalitiei

"Nu te forta nimeni sa colaborezi cu Securitatea. Daca refuzai aveai o singura problema: nu puteai sa promovezi la locul de munca. Cei mai periculosi au fost cei care au primit salarii pentru a da informatii. Cred ca se va stinge scandalul cu Mona Musca pentru ca vor aparea alte subiecte mai fierbinti. Avem probleme cu presedintii de consilii judetene din tara. Am cerut verificarea lor la CNSAS pentru a vedea care dintre ei au probleme", a precizat presedintele Organizatiei Judetene PD Galati, secretar de stat in cadrul MAI, Mircea Toader.

"Sint convins ca in zilele ce vor urma vom avea surprize extraordinare. Multe personalitati politice au avut intelegeri scrise cu fosta Securitate. Ca lucrurile sa fie clare noi cerem desecretizarea tuturor dosarelor si publicarea lor intr-o pagina de Internet. Asta si pentru ca CNSAS este acuzat ca este implicat in jocuri politice", a aratat si purtatorul de cuvint al PC, deputat Liviu Bogdan Ciuca.