Judecatoarea Tribunalului Valcea, Mariana Ciorei, a fost desemnata ca presedinte al Biroului Electoral Judetean de Circumscriptie (BEJC) pentru referendumul national pentru demiterea presedintelui Romaniei, Traian Basescu. Referendumul va avea loc pe 19 mai, prin tragere la sorti.
Presedintele BEJC a fost desemnat prin tragere la sorti, aceasta fiind efectuata de Petre Dinescu, presedintele tribunalului, in prezenta prefectului Anuta Handolescu, a subprefectului Mircea Nadolu si a reprezentantilor partidelor politice parlamentare.
La sediul prefecturii a avut loc si prima sedinta de lucru a Comisiei Tehnice Judeteane (CTJ), in vederea organizarii referendumului national de demitere a presedintelui.
Dupa sedinta, in sala mare a Consiliului Judetean (CJ), primarii si secretarii din judet au fost instruiti in vederea referendumului.
"Audientele subprefectilor din zilele de 7, 14 si 21 mai si ale prefectului, din zilele de 8 si 15 mai, s-au anulat, programul normal de audiente urmand sa se reia din data de 22 mai. Aceasta modificare a programului de audiente este determinata de implicarea institutiei in organizarea referendumului national de demitere a presedintelui Romaniei", a declarat Carmen Constantinescu, purtatorul de cuvant al Prefecturii Valcea.