Eurodeputata Rachida Dati, fost ministru al justitiei in Franta, a fost nevoita sa-si ceara scuze in mod public, dupa ce a confundat inflatia cu sexul oral, relateaza Daily Mail. In varsta de 44 de ani, Rachida Dati este poreclita adesea "Rachida Barbie", pentru ca are dificultati in a intelege chestiunile politice complicate, precizeaza cotidianul britanic. "Nimeni nu se astepta insa la extraordinara greseala pe care a facut-o duminica la postul de radio Europe 1", adauga publicatia.
Intrebata despre profitabilitatea fondurilor de investitii straine in perioade de nesiguranta economica, Dati a spus: "Vad ca unele dintre ele cauta profituri de 20 sau 25%, intr-un moment in care felatia este aproape
inexistenta".
Cerandu-si scuze pentru stanjenitoarea greseala pe pagina ei de Facebook, Rachida Dati a spus: "Lucrurile acestea se intampla cand vorbesti prea repede intr-un astfel de program. Din pacate, acesta este singurul mesaj politic care a fost receptat pe tema unui subiect atat de serios", a adaugat Dati.
Ieri, eurodeputata a comentat si la RTL gafa ei, fara a-si pierde simtul umorului, repetand ca totul s-a petrecut pentru ca a vorbit prea repede. "E bine, totusi, ca am facut pe toata lumea sa rada", a spus Dati, izbucnind in ras. Proaspata mamica, Rachida Dati a fost eliminata din guvernul lui Nicolas Sarkozy anul trecut, din cauza incapacitatii de a se achita de sarcinile complicate ale unui ministru al justitiei, dar si din pricina naturii ei frivole, precizeaza Daily Mail. Ea aparea frecvent pe copertele revistelor imbracata in rochii ale unor designeri celebri si a intretinut misterul in jurul tatalui fetitei ei, astfel incat s-a ajuns la speculatii potrivit carora chiar Sarkozy ar fi fost parintele copilului.
Luni intregi, Dati a fost o rivala pentru cea de-a treia sotie a lui Sarkozy, Carla Bruni, ambele disputandu-si locul din dormitorul presedintelui francez, scrie Daily Mail. Cand Dati a fost "surghiunita" de Sarkozy la Parlamentul European, se spune ca ar fi varsat rauri de lacrimi.
O carte recent aparuta sustine ca Bruni ar fi primit in martie un dosar de la politie si securitate - incluzand liste de convorbiri telefonice si SMS-uri - care dovedea ca Rachida Dati si Sophie Douzal, fosta cumnata a presedintelui, au raspandit zvonuri incomode despre viata amoroasa a primei doamne.