Plenul Camerei Deputatilor a respins ieri prin vot nominal motiunea simpla depusa de PSD, cu tema „Nivelul de trai al cetatenilor - ultima preocupare a Guvernului Tariceanu“, cu 163 de voturi „impotriva“ si 135 „pentru“. Sedinta de plen a debutat cu obisnuitele contre intre Putere si Opozitie, generate de intarzierea lucrarilor cu o ora si jumatate, din cauza lipsei liderilor de grup ai Coalitiei.
Luarile de cuvant au fost dominate de pesedisti, deoarece Coalitia a atribuit un singur minut dezbaterilor generale. In absenta strategica a liderului deputatilor, Adrian Nastase, care a asistat la a doua parte a sedintei din prima banca a grupului PSD, lucrarile au fost prezidate de vicepresedintele Camerei, Miron Mitrea.

Jocul de-a cine e de vina

Cei 105 deputati PSD care au initiat motiunea simpla au acuzat, demonstrat si solicitat, in 57 de randuri, ca partidele aflate la guvernare ignora „ cresterea nivelului de trai al majoritatii cetatenilor“ si se „complac in dispute sterile interne“. Ei au atras atentia Cabinetului Tariceanu ca, in ceea ce priveste problema nivelului de trai, cursul guvernarii lor „este anticonstitutional si antisocial“.
Vicepresedintele grupului parlamentar PSD, Constantin Nita, a precizat ca la toate problemele „Coalitia spune ca PSD e de vina“ si a replicat ca „acela care poate face“, iar „acela care nu poate da vina pe altii“. El a subliniat ca prin aceasta motiune PSD a vrut sa traga „doar un semnal de alarma“ fata de situatia actula a tarii, iar deputaul PSD Eugen Nicolicea a subliniat ca PSD este acum „purtatorul de cuvant al categoriilor defavorizate“.
Pe de alta parte, vicepresedintele Camerei, deputaul PRM Lucian Bolcas, a subliniat ca regreta faptul ca motiunea nu trateaza in profunzime ptoblema nivelului de trai si ca nu este interesat de „lupta dintre Alianta D.A. si PSD pentru conducerea Camerei“.