CNA a trimis scrisori de atentionare catre noua posturi de televiziune si de radio, din cele 341 monitorizate la nivel national, pentru nerespectarea deciziei privind alegerile in audiovizual, informeaza reprezentantii consiliului. Posturile de televiziune Antena 1 ti Antena 3 au primit scrisori de atentionare din partea CNA pentru ca au difuzat, vineri, un sondaj electoral CCSB, incalcand astfel prevederile deciziei CNA privind campania alectorala in audiovizual, conform careia "cu 48 de ore inainte de ziua votarii este intrerzisa prezentarea de sondaje de opinie, televoturi sau anchete facute pe strada".
Antena 3 a primit atentionare ti pentru ca a difuzat, duminica, in ziua votarii, declaratii ale unor oameni politici (Mircea Geoana ti Theodor Stolojan) care au continut mesaje electorale, fapt ce contravine prevederilor articolului 16, alineat c ,din Decizia CNA nr. 792/30 din septembrie 2008, conform caruia "cu 24 de ore inainte de inceperea votarii sunt interzise comentariile privind campania electorala".
Postul Realitatea TV a primit o scrisoare de atentionare din partea Consiliului National al Audiovizualului, pentru ca sambata, 29 noiembrie, in cadrul editiei speciale difuzate sub genericul "Povara creditelor", l-a intervievat telefonic pe Dan Vlaicu, candidat PNL, prezentat numai in calitate de presedinte al ANPC. Astfel, postul Realitatea TV a incalcat prevederile articolului 16, alineat b, din decizia CNA nr. 792/30 din septembrie 2008, potrivit caruia "cu 24 de ore inainte de inceperea votarii, sunt interzise invitarea sau prezentarea candidatilor in programe", cu exceptia celor care beneficiaza de drept la replica.
Postul Realitatea TV Sibiu a incalcat prevederile articolului 15 din Decizia CNA nr. 792/30 din septembrie 2008, conform caruia "cu 48 de ore inainte de ziua votarii este interzisa prezentarea de sondaje de opinie, televoturi sau anchete facute pe strada", difuzand, duminica, o ancheta de strada cu privire la portretul parlamentarului ideal.
Alte posturi din tara care au primit scrisori de atentionare pentru incalcarea legislatiei referitoare la desfasurarea campaniei electorale in audiovizual sunt TV NEPTUN Constanta, CTV Constanta, RTT Bratov, postul de radio din Tarnaveni si postul AXA TV Transilvania.