Liderul local al PSD Galati, deputatul Dan Nica, a facut o radiografie a guvernarii Romaniei de catre actuala Putere vazuta din dreptul Opozitiei. Inainte de a face aceste precizari Dan Nica a salutat rezultatul alegerilor partiale de la Firtanesti, unde PSD si-a adjudecat functia de primar, acest fapt fiind comunicat chiar de presedintele PSD, Mircea Geoana, in finalul Congresului Extraordinar din 10 decembrie. „Salut rezultatul acestor alegeri. A fost un rezultat care m-a bucurat foarte mult”, a precizat Dan Nica, ales si el vicepresedinte al PSD pentru Regiunea de Dezvoltare Sud-Est.

Facind referire la activitatea actualului guvern in anul ce se apropie de final, deputatul PSD a precizat ca „2006 a fost inca un an pierdut pentru Galati”. Argumentele sale au facut referire la investitiile care ar fi fost necesare pentru judetul Galati, neglijate de guvernanti. „Nu am avut sansa nici unei investitii. Toate amendamentele depuse de noi la legea bugetului au fost respinse, iar decizia de a nu construi un spital regional in zona Galati-Braila este una indreptata impotriva celei mai mari aglomerari urbane din tara”, a mai spus deputatul Dan Nica.

Acesta a facut referire si la faptul ca drumurile de acces din jurul judetului Galati catre celelalte artere importante din tara nu au reprezentat o prioritate pentru actuala guvernare: „Galatiul este scos de pe harta intereselor nationale ale Romaniei”.

Indignare

Vicepresedintele PSD a precizat ca au existat momente, in acest an, in care nu s-a simtit mindru ca este galatean. Asta pentru ca actiunile reprezentantilor autoritatilor locale au fost indreptate impotriva demnitatii unor oameni. „Am avut momente in care nu am fost mindru ca sint galatean. Pensionarii au demonstrat pentru ca nu pot trai cu o pensie atit de mica. Am fost extrem de trist fata de masura luata la adresa domnului primar Todita. Vom vedea, saptamina viitoare, si care este reactia Parlamentului European la acest caz”, a precizat deputatul Dan Nica.

Situatia in care se afla acum Romania a atras critica dura a reprezentantilor Opozitiei. Deputatul Dan Nica nu a ratat ocazia de a supune tirului de critici actiunile, considerate nerealiste, ale Guvernului Tariceanu.