Deputatul liberalul Emil Strunga a atacat ieri, in termeni foarte duri, partidul liberal-democratilor, neinregistrat inca, si pe liderul sau. In acest sens, vicepresedintele filialei locale a PNL a declarat ca Partidul Liberal Democrat (PLD) este un partid teleghidat, iar initiatorul lui, Theodor Stolojan, este un simplu “pion otravit”. Emil Strunga a explicat ca PLD este o organizatie politica teleghidata pentru ca, desi cel mai probabil Stolojan ii va fi presedinte, in realitate este condus de la Cotroceni. Astfel, liberalii dizidenti isi vor juca rolul pe scena politica romaneasca doar atit timp cit le va permite Cotroceniul.

“Partidul Liberal Democrat este un pion pe o tabla de sah, in care actorii principali stau undeva in umbra. Este un pion otravit in gambitul regelui, iar lui Stolojan i se potriveste foarte bine rolul in aceasta deschidere”, a precizat deputatul Strunga.

Stapinul sclav

Deputatul liberal Strunga a mai spus ieri si ca este regretabil ca un fost presedinte al Partidului National Liberal, fost premier si fost ministru de finante, om in care opinia publica romaneasca a investit un capital de incredere enorm, se complace intr-o astfel de situatie. “Dar la ce ne puteam astepta de la Stolojan, care a acceptat o functie de sclav la Cotroceni, dupa ce a fost stapin”, a completat Strunga.

Liberalul a spus ca rolul PLD este de a incerca dezechilibrarea PNL si a Aliantei D.A. si de a stabili noi raporturi de colaborare cu Partidul Democrat (PD) in interiorul Aliantei. “PLD va sfirsi insa prin a se varsa la PD, sau va juca rolul minor al PL ’93”, a completat politicianul.

Vicepresedintele PNL Galati a mai precizat ca, pe plan local, cei opt aderenti la platforma Stolojan bat pasul pe loc sau, in unele cazuri, se dau inapoi. “PLD nu sta prea bine la Galati si, daca la nivel central poate afecta, la nivel judetean nu se pune problema” a incheiat deputatul PNL Emil Strunga.

Liberalii galateni nu prea se simt amenintati de PLD. Din punctul de vedere al penelistilor galateni, partidul lui Stolojan, care nu este inca inregistrat, este un simplu pion intr-un joc murdar condus de presedintele Traian Basescu. Mai mult decit atit, liderii PNL regreta ca un fost presedintele al organizatiei lor este acum sclavul democratilor.