Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) a alocat 56,3 milioane de lei pentru distribuirea de mere in scoli, in cadrul programului de incurajare a consumului de fructe, demarat de autoritatile locale la 1 noiembrie, se arata intr-un comunicat al ministerului.
MADR anunta ca acesta este primul an in care programul presupune implementarea de masuri adiacente distribuirii de mere, considerandu-se ca acestea vor contribui la formarea si fixarea de obiceiuri alimentare sanatoase si la constientizarea beneficiilor consumului de fructe si legume proaspete. Pentru masurile adiacente, autoritatile locale vor putea cheltui pana la 10 la suta din fondurile alocate pentru distribuirea de mere, urmand sa recupereze de la APIA sumele cheltuite. In functie de preferinte si de buget, acestea vor putea opta pentru masuri cum ar fi organizarea de vizite la ferme pomicole sau legumicole sau la statiuni de cercetare pomicola sau legumicola.
Avand in vedere ca, pentru anul scolar 2010/2011, programul respecta calendarul propus, MADR isi exprima increderea in faptul ca majoritatea cantitatilor de mere contractate vor proveni de la producatorii autohtoni.