Numarul de locuri de munca vacante ramane constant in Dolj. "Potrivit datelor rezultate din declaratiile agentilor economici privind locurile de munca vacante, in evidentele AJOFM Dolj sunt inregistrate 497 de posturi. Comparativ cu perioada anterioara, numarul este aproximativ acelasi. Saptamana trecuta, au fost 455 de locuri de munca vacante", a declarat Aneta Badulescu, purtatoarea de cuvant a Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Dolj.
Dintre cele 497 de locuri de munca, pentru persoanele cu studii superioare sunt oferite doar patru (arhitect cladiri, inginer ecolog, inginer geodez, inginer instalatii constructii). La acestea se adauga 32 de locuri de munca pentru muncitori necalificati (demolari cladiri, intretinere drumuri, sosele si poduri, in industria confectiilor). Cele mai multe posturi (93%) sunt insa pentru persoanele calificate. "Cele mai multe sunt pentru persoane calificate in meserii din domeniul constructiilor, confectiilor textile si prestarilor servicii", a precizat Aneta Badulescu.
Prin reteaua Eures, cei interesati au la dispozitie 192 de locuri de munca vacante in tari precum Germania, Spania, Belgia, Cipru, Slovenia, Marea Britanie, Portugalia, Polonia. Dintre acestea, cele mai multe sunt in domeniul sanitar (100 medic specialist/rezident, 30 asistent medical/infirmier).