Imprumutul pe care Consiliul Local il va contracta pentru efectuarea unor investitii importante, precum si pentru reabilitarea bazelor sportive, a fost aprobat joi dupa-amiaza cu o majoritate covirsitoare de voturi de catre alesii municipali .

Proiectul de hotarire privind contractarea de catre municipalitate a unui credit in valoare de 200 de milioane de euro nu a stirnit dezbateri aprinse, fiind votat de un numar de 21 de consilieri, singurul care a votat impotriva fiind Picu Apostol Roman, care a afirmat ca isi mentine punctul de vedere avut in sedinta de indata desfasurata saptamina trecuta in privinta oportunitatii luarii acestui imprumut. "Parerea mea este ca acest credit a fost contractat prea tirziu, la sfirsitul mandatului si la zece luni inainte de alegeri, si din acest motiv am dubii ca acesti bani vor fi cheltuiti judicios si cu folos", a mai precizat consilierul PC.

Consilierul local PD, Cosmin Paun, a apreciat faptul ca amendamentul adus de partidul sau la proiectul de hotarire a fost aprobat, fiind vorba de cofinantarea unui studiu de fezabilitate pentru obtinerea unor fonduri in cadrul programelor operationale regionale. "Daca tot a venit vara, as vrea sa-i fac un cadou domnului primar Dumitru Nicolae, un tricou portocaliu inscriptionat cu adresa de site privind fondurile europene ca sa-l ia la pescuit", a conchis Cosmin Paun.

Consilierul local PSD AlexandruTeodorescu a afirmat ca Galatiul este ultimul oras mare din tara care "isi ia inima in dinti" pentru a da drumul la acest credit atit de discutat. "Cred ca era cel mai bun moment. Dupa cum se stie afacerile serioase se fac cu banii bancii, adica cu credite, si sper ca se va face o reconfigurare urbana a orasului. Creditul nu-l facem pentru noi, ci pentru toti cetatenii orasului", a mai spus Alexandru Teodorescu.

Consilierul local PC Eugen Gavan a apreciat ca este cel mai important proiect de hotarire din acest mandat. Primarul Dumitru Nicolae a afirmat ca imprumutul a fost luat acum deoarece s-au schimbat conditiile in care acesta se putea contracta, banii urmind sa fie folositi pentru rezolvarea unor probleme importante ale Galatiului.

"Pentru reabilitarea bazelor sportive, care ne-au fost date abia cind au devenit nefunctionale, sint necesari cel putin 30 de milioane de euro. Vom face canalizare pe strada Basarabiei pina in Piata Energiei, vom face lucrari pe strada Traian, care este unul dintre fixurile mele", a conchis edilul sef al urbei.

Vom prezenta in numarul viitor al ziarului investitiile care ar urma sa fie facute din cele 200 de milioane de euro.