Prefectul judetului Mehedinti, Ion Mitu, s-a intalnit cu primarii localitatilor din judet pentru a discuta modul de intocmire a documentatiilor pentru incadrarea in normativul de personal, potrivit Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 63/2010.
19 primarii nu au depus inca la Agentia Nationala a Functionarilor Publici noile organigrame, care trebuie avizate in vederea realizarii masurilor de restructurare a administratiei publice locale.
Este vorba de primariile localitatilor: Vanju Mare, Bala, Balta, Breznita-Motru, Cazanesti, Ciresu, Corcova, Devesel, Garla Mare, Gogosu, Greci, Grozesti, Gruia, Jiana, Podeni, Poroina Mare, Tamna, Vladaia, Voloiac. Prefectul Ion Mitu a declarat ca daca edilii acestora nu vor trimite, in cel mult trei zile, documentatiile pentru a fi avizate de ANFP, vor fi aplicate amenzi al caror cuantum poate ajunge la 40.000 de lei.
Problema atragerii fondurilor europene a fost si ea abordata in sedinta convocata de prefect. Reprezentantul guvernului a cerut ca fiecare primar sa intocmeasca o situatie cu proiectele sau programele cu finantare europeana pe care le are si stadiul de derulare in care se afla acestea.
"Sunt la dispozitia fiecarui primar, vreau sa depuneti toate eforturile si va asigur ca aveti tot sprijinul meu pentru a accesa banii pe care Uniunea Europeana ii pune la dispozitia noastra. Nu ezitati sa-mi solicitati ajutorul ori de cate ori este nevoie. Ganditi-va ca avem oportunitatea de a dezvolta comunitatile locale. Avem nevoie de alimentari cu apa la sate, de canalizare, de drumuri. In momentul in care exista o astfel de infrastructura putem atrage si alti investitori", a precizat prefectul. Ion Mitu le-a spus primarilor ca va trece prin fiecare comuna si va discuta cu locuitorii, cu consilierii locali, pentru a afla care sunt problemele comunitatilor si a gasi impreuna o rezolvare a acestora.