Dupa ce la inceputul saptamanii trecute liberalii au anuntat ca isi vor desemna candidatii pentru Parlamentul Romaniei in 10 zile, spre sfarsitul saptamanii si reprezentantii PDL Bihor s-au intalnit pentru a trimite la Bucuresti lista cu cei care doresc sa candideze.
Din Bihor, pentru cele 13 mandate, numai putin de 15 democrat liberali si-au manifestat intentia de a candida in toamna. Lista cu cei 15 candidati a fost trimisa conducerii centrale a partidului, decizia desemnarii candidatilor pentru parlament, se va lua in urma rezultatului unui sondaje de opinie, care va fi comandate pana in septembrie.
Printre cei care si-au exprimat dorinta de a participa la alegerile parlamentare din toamna din postura de candidati se numara Stefan Seremi, Gavrila Ghilea, Mircea Bradu, Nicusor Lepadatu, Gelu Budau, Gheorghe Sarb, Sorin Hodisan, Ionela Bruchental, Ioan Curpas, Viorica Iovan, Mircea Matei, Mihai Groza si Cristian Ile. Dintre acestia, doar Ionela Bruchental si Gheorghe Sarb sunt, in prezent, membri in Parlamentul Romaniei, pana la inceperea sesiunii parlamentare un alt membru PDL urmand a ocupa postul de senator lasat liber de Radu Tirle, care a fost ales presedinte al CJ Bihor.
Tot la sfarsitul lunii trecute Biroul Permanent Judetean al PD-L Bihor a stabilit data alegerilor pentru conducerea organizatiei Oradea, dizolvata in urma rezultatelor proaste obtinute la alegerile locale din iunie. Potrivit deciziei biroului, Conferinta municipala extraordinara va avea loc in data de 5 septembrie, de la ora 17 :00, la Teatrul de Stat pentru Copii si Tineret Arcadia, Biroul Permanent Local urmand a fi format din 27 de membri.
Presedinte al PD-L Oradea a fost Mircea Matei, in prezent secretar general al PD-L Bihor, functia de presedinte executiv a fost detinuta de fostul primar interimar Mihai Groza, iar secretar general a fost Ioan Curpas. De coordonarea activitatii organizatiei si de pregatirea alegerilor se ocupa Petru Filip, Ionel Avrigeanu, Gelu Budau, Mircea Bradu si Gheorghe Sarb.