Secretarul general al PD, Vasile Blaga, a declarat ca premierul va trebui sa-si asume singur o hotarare de guvern referitoare la amanarea datei alegerilor europarlamentare. "E vorba de o decizie politica. Hai sa nu ascundem decizii politice in spatele unor procedee tehnice. Premierul este seful Guvernului si, la o adica, isi poate asuma si singur o hotarare de guvern, pe care eu personal nu o s-o semnez".
El a explicat ca premierul poate lua o decizie de amanare a alegerilor, prin intermediul oricarui alt minister care are initiativa legislativa in zona de competenta a organizarii scrutinului.
De asemenea, Vasile Blaga a sustinut ca formatiunile care solicita amanarea alegerilor nu au argumente reale. El a aratat ca au existat mai multe hotarari de guvern, publicate in "Monitorul Oficial", privind data alegerilor. Gestionarea listelor electorale permanente este atributul primarilor, MAI avand rolul sa actualizeze aceste liste.
Pana in prezent s-au cheltuit aproximativ 13,4 miliarde de lei pentru organizarea alegerilor europene, s-au infiintat 130 de sectii de votare in strainatate, s-a realizat impartirea echitabila a timpilor de antena pentru toate partidele parlamentare si mai sunt aproximativ 5 milioane de cetateni care trebuie sa-si ridice cartile de alegator.
Pe de alta parte, Blaga a afirmat intr-o emisiune televizata ca l-a rugat pe Traian Basescu sa amane referendumul pentru votul uninominal si s-a aratat convins ca referendumul pentru suspendarea presedintelui nu va fi initiat daca C.C. va da un aviz negativ. (D.N.)