La 11 ani dupa ce ajungea pe pozitia a treia a clasamentului international Eurovision, impreuna cu Sistem si Luminita Anghel, Zoli TOTH face parte din juriul care realizeaza selectia nationala Eurovision.
Anuntarea membrilor juriului de catre TVR a adus numeroase mesaje, in special continand intrebari, pe pagina de Facebook a artistului. Cunoscand acest concurs din trei perspective â€" ca public, participant si jurat -, Zoli doreste sa incerce sa raspunda cat mai multor intrebari. Pentru ca incercarea sa aiba sorti cat mai mari de reusita, Zoli TOTH propune o intalnire online cu toti cei care au intrebari sau pur si simplu doresc sa discute cu el despre Eurovision.
Intalnirea va avea loc marti, 23 februarie, intre orele 19.00 si 20.00, pe pagina site-ul artistului: http://www.zolitoth.ro/webinar/. Zoli va fi online streaming si va raspunde celor care vor comenta sub playerul video.
Stiu ce framantari si ce pasiuni naste acest concurs. Știu cum e sa iti doresti sa fii tu acela care va pleca sa sustina Romania sau cum e sa fii convins ca doar o anumita melodie, un anumit artist poate sa te reprezinte. Am sa va arat si o privire din culise, am sa va povestesc si despre celelalte framantari, cele ale juratilor, care incearca sa ia cea mai buna decizie. Cred ca intelegand cat mai bine mecanismele acestui concurs, Romania are sanse sa se claseze cat mai bine in clasamentul international. Și mai cred ca Eurovision este un prilej de bucurie, ca putem sa savuram concursul, piesele, fara suparare sau incrancenare.” â€" explica Zoli TOTH.
Initiativa ii apartine artistului, nevand legatura cu nicio alta entitate sau institutie.
Zoli TOTH a sustinut, alaturi de trupa Sistem, peste o mie de concerte in tara si in strainatate; a lansat patru albume, iar 11 single-uri au devenit Number One in topurile din Romania. In postura de solist, alaturi de orchestre renumite, a fost prezent pe scena ultimelor trei editii ale Festivalului George Enescu; a cantat sub bagheta dirijorilor Radu Popa, Tiberiu Soare si Horia Andreescu. In 2014 a fondat Zoli TOTH Project, o trupa fusion, care imbina genul clasic cu pop, rock sau electro, unica in lume prin formula de concert (marimba, vibrafon, diferite percutii, vioara, violoncel). Zoli TOTH este implicat in diverse actiuni ecologice si umanitare.
https://www.facebook.com/Zoli.TOTH.Official/
https://twitter.com/ZoliTOTHProject?refsrc=email
http://www.zolitoth.ro/