La Muzeul Taranului Roman bucurestenii au putut admira si achizitiona crucifixuri din lemn pictate, de diverse dimensiuni si modele, create de membrii Atelierului de creatie de la Pucioasa.
"Toate s-au vandut: si cele mari si cele mici. Multi oameni au cumparat ca sa le dea cadou de Paste. E bine ca oamenii nu uita de aceasta sarbatoare. Am vandut foarte bine foarte multe cu Romania, pictate cu flori! Strainii cumpara in special pristornice!", ne-a spus Viorel Pascale, aflat la stand.
Aici, puteai gasi si: cruci, pristornice, diferite modele de cruci, cruci cu mesaje din Sfanta Scriptura, cruce - tarancuta, crucifixuri - hrana vie (sub forma de ciupercute), cu citate din Sfanta Scriptura, cruce aplecata, boluri din lemn pictate, cu diverse flori, cruci-papusi.
Puteti sa le achizitionati si la targul de cadouri de Paste organizat la Sala Dalles.
"E un atelier de creatie crestin-ortodox, Noul Ierusalim Cetatea Sfanta, unde tinerii vin si creeaza obiecte precum: crucifixuri, cristolnite, cruci cu mesaje din pictura, sfinti, boluri din lemn si cause cu mesaje de hrana spirituala. Sunt pictate pe lemn de esenta tare si difera ca pret in functie de tehnica folosita, pentru ca la unele se mai intervine si cu cioplitul", ne-a spus Ana Maria, o membra a atelierului de creatie crestin-ortodox de la Pucioasa.
Interesant este faptul ca fiecare obiect expus aici are o poveste a lui si un mesaj pe care il transmite.