Victorita Dutu a expus la Sanremo, in timpul festivalului, la Galeria "La Bonbonnire" in perioada 12-17 februarie 2013.
Artista ii invita pe pasionatii de arta sa vada tablourile si pozele de la expozitie pe site-ul ei:
www.victoritadutu.wordpress.com
"A fost o experienta interesanta intalnirea cu publicul iubitor de arta, interviuri la radio si la tv. Galeria "La Bonbonnire" este situata, langa Cazino, la capatul strazii care duce la teatrul Ariston unde a avut loc festivalul. Pot sa spun doar atat: poporul roman nu este cu nimic mai prejos decat alte popoare, dimpotriva as putea sa spun ca este chiar mai pregatit cultural si spirutual.
Cred ca acum este momentul ca Romania sa aiba ceva de spus in lume si sa isi dea marile ei valori. Trebuie sa credem in asta si trebuie sa fim asa cum suntem noi, un popor cultural si aproape de Dumnezeu. Acesta este specificul lui, cu aceasta traim si cu asta mergem in lume", ne-a spus Victorita Dutu.
Victorita Dutu s-a nascut in august 1971. Este absolventa a Facultatii de Matematica (1995) si a Facultatii de Filosofie (1999) - Universitatea "Al.I.Cuza" Iasi. In 1998 isi ia Masteratul in "Logica si Hermeneutica"
Detine functia de Profesor de matematica titular la "Colegiul Tehnic Traian", Bucuresti.
Activitate literara si artistica: Debut literar in revista literara "Sud", august, 2003 / Aparitia cartii de debut, placheta de versuri: "Spatii", la Editura Muzeului Literaturii Romane, (2003) / Expozitia personala de pictura la biserica "Doamna Oltea" in saptamana patimilor, 5-10 aprilie, 2004, cu tema: "Crucea in viata noastra" / Expozitia de pictura si poezie "Punctul de la infinit" la Biblioteca Centrala Universitara, (Fundatiile Regale) la Sala Profesorilor, in perioada 31 octombrie - 12 noiembrie 2004 / Volumul de versuri "Cuvintele" a avut o prezentare televizata, la postul B1.TV, la emisiunea "Lumea Cartilor. Un poem pe zi" / Aparitia celui de la doilea volum de versuri: "Cuvintele", la Editura Muzeului Literaturii Romane (noiembrie 2005) / Publicarea volumului de versuri de poezie religioasa "VREAU O ALTA LUME" la editura Anamarol, (2006) / Expozitie de pictura de grup la Club Caffe Asimo, Bucuresti (8 iunie 2006 - 30 decembrie 2007) / Expozitie permanenta la CENTER CLUB, Bucuresti (16 ianuarie 2007 - 28 februarie 2007) / Expozitie permanenta la ceainaria RADEZ-VOUS, (incepand cu decembrie 2006) / Epozitie de pictura si poezie la Teatrul National Bucuresti, in cadrul expozitiei "Body-Mind-Spirit", intitulata "Lumina de pe umarul stang", (23 - 25 martie, 2007) / Expozitie de pictura la Sala Polivalenta in cadrul Congresului "Zilele frumusetii", Bucuresti, (1 - 4 martie, 2007) / Expozitie in Elvetia, in tinutul Ticino, la Bellinzona, impreuna cu alti patru pictori (24 mai - octombrie 2007) / Expozitie in Polonia, in zece orase (mai - septembrie 2007) / Antologia de versuri "Drumurile vietii" / Colaboreaza la revistele din tara si din strainatate.
Mai multe detalii gasiti pe:
http://victoritadutupicturidevanzare.wordpress.com/
www.victoritadutu.wordpress.com
www.vicdutu.wordpress.com
[email protected]