Recent, la Phoenicia Grand Hotel a avut loc lansarea colectiei Haute Couture, semnata Victoria Sava. Aceasta este un designer roman de origine basarabeana. Absolventa a Facultatii de design din Chisinau in anul 2001, Victoria Sava are deja 15 ani de experienta in domeniul modei si activeaza in Romania de cinci ani. Doua participari cu succes la Fashion Week Bucuresti si Iasi.
Victoria si-a lansat prima colectie individuala anul trecut, iar in 2016 a prezentat cea de-a doua colectie ca designer independent.
Anca Turcasiu, Gratiela Duban, Deea Maxerm Marguerita de la Clejani, Iana Novac, Florentina Opris, Oana Roman, Julia Jianu, Laurette sunt cateva dintre vedetele ce poarta creatii Victoria Sava.
Colectia Crystal Queen a pornit de la ideea de a crea rochii speciale pentru femei speciale si din dorinta de a aduce pe podium o femeie eleganta, imbracata in creatii Haute Couture. Peste 30 de tinute fine, elegante si sclipitoare au fost prezentate de peste 20 de modele, vedete, dar si manechine profesioniste.
Colectia de rochii de seara a fost creata cu maiestrie de o echipa de profesionisti in croitorie si broderie si toate piesele au fost lucrate manual.
S-au folosit materiale pretioase, fine si rare: dantele Chantilly, tuluri, voaluri de matase, cristale Swarovski, cristale de Bohemia, paiete, toate in culori diverse si complementare, pasteluri, dar si culori tari.
Pe scena, au defilat mai multe vedete ce colaboreaza cu Victoria Sava de multi ani: Julia Jianu, Gratiela Duban, Laurette si Deea Maxer.
Evenimentul a fost prezentat de Oana Roman, in calitate de MC si organizator.
In Romania, mi-a fost mult mai usor sa ma lansez ca designer, iar usile mi s-au deschis mult mai repede. De aceea, sunt si designer roman de origine basarabeana. Niciodata nu am tinut cont de tendintele vestimentare. Eu am propriul stil si imaginatie. Tendintele sunt create pentru persoanele care nu au simt estetic, imaginatie, care devin prada celor care ii manipuleaza an de an cu nuantele, modelele si tesaturile, a spus Victoria Sava.