VICTORIA JAZZ FESTIVAL este dovada ca stradania, efortul si dragostea pentru muzica buna reuseste sa tina in viata un festival de muzica buna intr-un orasel din Tara Fagarasului, numit VICTORIA si aparut in anii '50, ca urmare a dezvoltarii industriei chimice. Anii au trecut si astazi isi gaseste o noua identitate printr-un festival de jazz & blues.
Festivalul este prezentat la fel ca si celelalte 4 editii din urma de catre insusi Mr. Jazzlorian Lungu - Mosu, care din aceasta postura garanteaza calitatea acestui act cultural!
Pe langa concertele de jazz & blues, care vor culmina cu aparitia extraordinara a celebrului chitarist, compozitor, sef de trupa si promotor de blues A.G. WEINBERGER, vor fi si auditii comentate de jazz, cat si, in premiera, o conferinta de presa si lansare de carte a cunoscutului jurnalist si publicist Grigore Cartianu!
Ultimul festival de jazz al anului, organizat de inimosul iubitor de jazz si promotor Victor Hoaja a pus orasul Victoria, de la poalele muntilor Fagaras, pe harta muzicala anuala a Romaniei.