Ioan Silviu Batariuc va recomanda o tinuta barbateasca superba pentru aceste zile frumoase de primavara.
Acesta a fost prezent impreuna cu sotia sa, Roxana, la targul Traditii si flori de sarbatori organizat de Creart in Parcul Cismigiu.
Profesor de religie la Liceul Tudor Vladimirescu, Ioan Silviu Batariuc este extrem de talentat: creeaza atat haine pentru femei, cat si pentru barbati, alaturi de sotia sa, Roxana, profesoara de religie la Liceul Chiritescu.
"Am inceput cu multi ani in urma sa fac icoane pe sticla si pe lemn si dupa aceea m-am axat pe obiecte vestimentare", spune Ioan Silviu Batariuc.
Ioan Silviu a terminat Facultatea de Teologie si a facut si un master in pictura, la Academia de Arta, iar sotia sa, Roxana, a terminat si ea tot Facultatea de Teologie.
Cei doi soti participa la multe targuri traditionale organizate in tara, de exemplu la Sighisoara - la Festivalul Medieval.

Tinuta barbateasca

Tinuta barbateasca este compusa din: camasa barbateasca (preluata din traditia ucraineana populara), vesta este preluata dintr-o influenta a Imperiului austro-ungar si traista (numita de Ioan Silviu Batariuc "traistuta crestinului").
"La sacouri am incercat sa fac diferite trimiteri: orientale, ucrainiene, romanesti si sa creez un contrast intre simplitate si decorativism", a mai spus Ioan Silviu Batariuc.
Camasa costa 120 RON, vesta - 120 RON, traistuta crestinului - 50 RON.
Cum puteti achizitiona aceasta tinuta barbateasca:
intrati pe site-ul www.artapentrusuflet.ro sau pe www.facebook.com/artapentrusuflet.ro