In luna martie cand Teatrul de Animatie Tandarica aniverseaza 68 de ani de la primul spectacol, pregatim "un martisor" mai special pentru cei mici.
Joi, 21 martie, de Ziua Mondiala a Teatrului de Animatie, va avea loc, de la orele 18.00, premiera oficiala a spectacolului "Fata babei si fata mosneagului"
si, la cererea publicului, o alta reprezentatie joi, 28 martie, la orele 18.00.
Noua versiune reprezinta o lectura moderna, plina de umor si sensibilitate a povestii lui Ion Creanga si apeleaza, pe langa mijloacele clasice ale teatrului de animatie (papusi de diverse tipuri, de la wayang la cele compuse, de mari dimensiuni) la proiectii.
Daniel Stanciu, cel care semneaza scenariul si regia a dorit sa ramana fidel scriiturii bardului de la Humulesti intarind, prin culoare si ritm, morala conform careia valorile general umane precum cinstea, bunătatea, harnicia si frumusetea sufleteasca pot trece peste orice greutati si ne ajuta sa razbatem in viata.
Scenografia apartine Danielei Dragulescu, iar ilustratia muzicala lui Vasile Manta.
Distributia este compusa din "aripa tanara" a teatrului: Simina Constantin, Alina Teianu, Dora Ortelecan Dumitrescu, Viorel Ionescu, Jou-Jou Dragan, Geo Dinescu, Marin Fagu.