Centrul European Cultural si de Tineret pentru UNESCO Nicolae Balcescu si Primaria Sector 4 prezinta spectacolul BucureESTI, un suflet de oras, cu MARIUS VERNESCU (pian), Alexandru Pribeagu (actor), Raluca Stoica (voce), Gabriel Stanescu (vioara) si invitatii lor.
BucurESTI un suflet de oras este un proiect artistic original si spectaculos nu doar ca performanta tehnica, ci prin capacitatea de a transmite emotii puternice, imbinand diferitele nivele semnificante, de la obiectual-concret pana la gandirea muzicala mai profunda si trecand prin configuratii de arta moderna. Este un spectacol aparte, incitant, eclectic construit in spiritul unei spontaneitați artistice emotionante ce imbina intr-un mod original teatrul cu muzica si care isi propune abordarea intr-o maniera unica a unor tehnici jazz si compozitii proprii ale pianistului Marius Vernescu, unul dintre cele mai mari talente de jazz ale Europei (Quincy Jones, Presedinte Juriu - Montreux Jazz Festival).
Luni, 12 martie, la ora 19.30, va avea loc la Teatrul National Bucuresti, Sala Pictura, spectacolul BucureESTI, un suflet de oras, sustinut de pianistul MARIUS VERNESCU, unul dintre cei mai straluciti muzicieni de jazz din Romania, singurul care a castigat trofeul prestigiosului Montreux Jazz Festival si de invitatii sai, actorul Alexandru Pribeagu (pantomima), Raluca Stoica (interpreta de jazz si teatru muzical), violonistul Gabriel Stanescu, alaturi de actrita Alexandra Aga, instrumentistii Alex Tomaselli (chitara), Nicu Gioroiu (percutie), Catalin Razvan (bass), Beatrice Roman Vernescu (clape) si Bogdan Roman (saxofon). Prezentarea spectacolului va fi facuta de actrita Crina Matei.
Muzica contine acel element pe care il urmarim in existenta noastra cand urmarim sa ne primenim sufleteste. Repertoriul artistic variat inclus in acest proiect cu o unicitate cu totul emotionanata, aspira sa intre sub epiderma, si mai mult decat atat, in suflet, pe cat posibil - Marius Vernescu, pianist.
Repertoriul muzical ne introduce in atmosfera si farmecul unei cronologii artistice despre trecut in masura in care registrul de expresiei al pantomimei adanceste extrospectia prin raportarea la oras, intamplari, drame si povesti cunoscute si mai putin cunoscute din spatele melodiilor ce au animat sufletul urban din trecut pana in prezent.
Acest eveniment incheie oficial prima editie a FESTIVALULUI MARTISORULUI 2018 (perioada 2 - 12 martie), un eveniment cultural artistic dedicat sarbatoririi inceputului de Martie, initiat si organizat de Primaria Sectorului 4 (primar Daniel Baluta) si Centrul European Cultural si de Tineret pentru UNESCO Nicolae Balcescu (director Alexandra Dobre). Fiind un spectacol dedicat MARTISORULUI si ZILEI de 8 MARTIE, toate doamnele si domnisoarele prezente vor primi martisoare si cadouri personalizate din partea CECTUNB.

BucurESTI un suflet de oras - un oras in care traiesti, nu doar existi


Osmoza dintre muzica si actorie reaseaza modul de a gandi intr-o paradigma care isi asuma centralitatea pe ceea ce simti. Acest lucru presupune o importanta revolutie interioara, un salt calitativ, prin care muzicianul si actorul reformuleaza relatia cu lumea obiectuala intr-o noua economie a sensurilor creand nu un spectacol, ci un CEVA, care reaseaza, nu doar formele materiale de exprimare artistica pe alte coordonate, ci mai ales formele de abordare a acestei noi paradigme: a ceea ce simtim dincolo de cotidianul orasului - Alexandru Pribeagu, actor pantomima.
Spectacolul va include si fragmente din The Fly, un spectacol unic de pian si pantomima, o premiera pe scena romaneasca prin ingemanarea inteligenta si minuțios explorata artistic a pianului si a pantomimei, intr-un duo efervescent, plin de umor, fantezie si note de jazz.
Acest art fusion dintre muzicianul Marius Vernescu si actorul de panomima Alexandru Pribeagu a pornit de la dorinta celor doi artisti de explorare creativa a diverselor linii de expresivitate umana si are la baza un crez comun: increderea in complexitatea naturii umane.
Pentru mine este un moment important pentru care ma pregatesc, si asemenea pregatirii dinaintea unui zbor sau calatorii importate, incerc sa profit cat mai mult de bucuria si emotiile pe care le traiesc, spunea Alexandru Pribeagu.
Acest spectactol eveniment vine la mai putin de o luna de la succesul concertului Poveste din Bucurestiul de odionoara (Palatul Bragadiru, 22 februarie), organizat tot de CECTUNB, in parteneriat cu Primaria Sectorului 4. Atunci, violonistul Valentin Albesteanu si actrita Miruna Ionescu, alaturi de invitatii lor (actrița Manuela Harabor, soprana Ramona Paun, baritonul Marius Nine, Valentin Cucu - pian, Daniela Mustatea - acordeon si Nicolae Petre - contrabas) au recreat un univers sonor recompus din veacuri de cantece si slagare de neuitat, o poveste muzicala despre autenticitate, frumusete, traditie si adevar.