actualitatea.it: Organizatorii PROCULT FILM FESTIVAL: "Succesul il datoram si senatorului Bota"
Dupa succesul editiei a V-a a Festivalului de Film Romanesc ProCult, organizatorii au decis sa trimita o scrisoare de multumire Senatorului PSD de Maramures, Sorin Bota, "fara contributia caruia acest Festival nu ar fi fost la nivelul la care este astazi".
"Dorim sa transmitem multumirile noastre domnului Senator Sorin Bota pentru intreg ajutorul pe care ni l-a dat in organizarea acestui Festival. Inca din 2011, cand domnul Senator era presedintele Grupului Interparlamentar Romania-Italia, s-a implicat activ in sustinerea acestui proiect pe care il putem defini, fara lipsa de modestie, cel mai important eveniment al comunitatii romanesti din Italia. In 2011, datorita domniei sale am avut placerea de a-l avea ca oaspete al Festivalului pe regretatul regizor, Sergiu Nicolaescu, care, in acea ocazie a primit si un premiu pentru cariera din partea Medfilm Festival.
Totodata, pe intreg parcursul mandatului, domnul senator Sorin Bota, impreuna cu omologul sau italian, Guido Melis, au reusit sa promoveze cultura romaneasca de calitate si sa se implice in mod activ in intarirea relatiilor bilaterale dintre cele doua tari. O activitate evidenta care, incepand cu anul trecut, de cand conducerea grupului a fost preluata de alte persoane, lipseste cu desavarsire.
Desi am putea fi interpretati in mod gresit, noi, organizatorii PROCULT dorim sa exprimam aprecierea noastra sincera fata de un om, in primul rand, care a crezut la fel de mult ca noi in reusita acestui Festival si ne-a sprijinit. Tocmai tacerea actualei conduceri a Grupului Interparlamentar atat Romania-Italia cat si Italia-Romania ne-a facut sa scriem aceasta scrisoare. Tocmai pentru a exprima aprecierea pentru acei oameni care-si iau functia in serios si chiar inteleg sa-si duca pana la capat menirea", afirma organizatorii festivalului in incheierea scrisorii