Desi este purtat de Maica Domnului, semnificatia numelui Maria este alta pentru lingvisti. Acestia cred ca el provine de la numele ebraic Maryam, care se traduce prin picatura de mare” sau stea de mare”.
In interpretarea latina, semnificatia numelui Maria este stea de mare".
In acceptiunea evreiasca semnificatia numelui Maria este mare a amaraciunilor”. Desi semnificatia numelui Maria este una foarte speciala pentru crestini, incepand cu secolul al IV-lea, multa lume a evitat sa-l aleaga pentru botezul copiilor, deoarece le era teama sa nu denigreze imaginea Fecioarei Maria.

Semnificația numelui Maria in numerologie

In numerologie, semnificatia numelui Maria descrie o persoana altruista, generoasa si care este inzestrata cu o sensibilitate sufleteasca special. Femeile care poarta aceste nume sunt mamoase, epmatice si tandre. Tot numerologia descrie semnificatia numelui Maria purtat de femeile cu firi idealiste, perfectioniste, care se gandesc la cei din jurul lor.

Semnificatia numelui Maria in alte culturi

Pentru crestini, semnificatția numelui maria vine din Noul Testament, fiind purtat de mai multe femei, cele mai importante fiind Maica Domnului si Maria Magdalena. Desi acest nume a fost foarte apreciat de crestini, in anumite perioade a fost considerat mult prea sfant pentru a fi folosit.
In tarile vorbitoare de limbile spaniola, franceza si engleza semnificatia numelui Maria si-a pastrat provenienta biblica. Acolo, este foarte popular ca un prenume mijlociu, intrebuintat ocazional de familiile catolice si se crede ca un copil ce poarta acest nume este protejat de Sfanta Fecioara Maria.
In lumea araba, semnificatia numelui Maria vine de la forma Mariam, care a predominat in tarile musulmane datorita respectului pe care il are Islamul fata de Fecioara Maria, mama lui Iisus. Parintii musulmani isi doreau ca fetele lor sa semene Preacuratei in modestie, dar si in castitate.