Celebrul cantaret si compozitor britanic Seal iubeste Romania. Acesta revine la Bucuresti pentru a-si promova cel mai recent material de studio, "Soul 2", intr-un concert care va avea loc pe 27 noiembrie, la Sala Palatului, informeaza organizatorii.
Recompensat cu trei premii Grammy, Seal este cunoscut datorita hiturilor pe care le-a lansat in cei peste douazeci de ani de cariera si in special pentru piesa "Kiss from a Rose", care a figurat pe coloana sonora a filmului "Batman Forever" (1995). Cariera lui Seal numara opt albume de studio, vandute in peste douazeci de milioane de exemplare in intreaga lume.
Cel mai recent album al artistului britanic este unul de coveruri. Albumul, intitulat "Soul 2", a fost realizat in colaborare cu vechii sai prieteni legendarii producatori Trevor Horn si David Foster.
Primul are meritul de a-l fi lansat pe Seal in industria muzicala, de a-i fi semnat productia hitului "Kiss from a Rose", avand numeroase alte proiecte de succes in portofoliu, cu trupe ca Yes, Frankie Goes To Hollywood, Pet Shop Boys, Simple Minds, Genesis si artisti ca David Bowie, Paul McCartney, Robbie Williams, Tom Jones si Annie Lennox. La randul sau, canadianul David Foster are nu mai putin de saisprezece premii Grammy si proiecte alaturi de Mariah Carey, Celine Dion, Andrea Bocelli, Tony Braxton, Michael Jackson si Madonna.
In plus, este cel care l-a descoperit pe Michael Buble si cel care a semnat productia albumului lui Seal din 2010, "Commitment".