Marti, 23 aprilie, cu ocazia Zilei Internationale a Cartii, intre orele 10.30 - 11.30 fundatia World Vision Romania organizeaza un flash mob pentru a promova lectura. Echipei fundatiei i se vor alatura copii si voluntari din proiectele World Vision Romania care vor citi cu totii in liniste, timp de o jumatate de ora.
Acest flash mob reprezinta una dintre activitatile din cadrul campaniei ‘‘Cu o carte schimba o viata‘‘, pe care World Vision Romania o desfasoara de aproape doua luni. Prin aceasta campanie strangem fonduri pentru a dota bibliotecile de la sate, acolo unde copiii nu au acces la cartile necesare educatiei lor. Ne-am propus ca pana la finalul campaniei sa avem cel putin 15 000 de carti de beletristica, enciclopedii si lucrari de specialitate, pentru cele 53 de comunitati rurale in care suntem prezenti.
Campania ‘‘Cu o carte schimba o viata‘‘ cuprinde o serie de evenimente prin care ne dorim sa incurajam cititul in randul copiilor si sa atragem atentia unui public cat mai larg asupra accesului redus la lectura pentru copiii din mediul rural. Urmatorul eveniment programat va fi organizat sambata, 20 aprilie, intre orele 16 si 19, la Sun Plaza - Spectacolul pentru copii "Cu o carte schimba o viata". De asemenea va reamintim ca primul eveniment din aceasta serie, Biblioteca din parc, s-a desfasurat sambata, 20 aprilie, in parcul Kiseleff.
Va reamintim ca toti cei care doresc pot dona carti in librariile partenere din București - libraria Carturesti (Verona, Muzeul Taranului Roman, AFI Palace Cotroceni), libraria Mihai Eminescu din Piața Universitatii si libraria Bastiliei din Piata Romana sau pot face donatii financiare pe site-ul organizatiei, in sectiunea dedicata campaniei - http://www.worldvision.ro/cartipentrucopii.php. Campania se incheie in 31 mai 2013.
Cartile colectate, precum si cele achizitionate cu ajutorul donatiilor on-line vor fi dăruite elevilor din scolile vizate de program, la inceputul lunii iunie.
Parteneri media: mamicaurbana.ro, romaniapozitiva.ro, soringrumazescu.ro, 9AM News, revista Garbo, blog.asa-si-asa.ro.
Contact: Anca Bucur Bejenaru I Special Communications Projects Manager I World Vision Romania I Cell Phone: 40-73-644-4815 I Email: [email protected]