Azi-noapte, la o clinica newyorkeza, s-a stins din viata una din marile voci ale muzicii usoare romanesti, Marilena Dobre.
Solista, ce avea doar 43 de ani, urma sa efectueze un transplant de ficat, insa starea sa de sanatate s-a agravat in ultimele patru luni, perioada in care i-au cedat mai multe organe si in care a trait doar conectata la aparate. Medicii au constat ca, din punct de vedere clinic, implantul ar fi facut in zadar si au scos-o de pe lista celor ce urmau sa primeasca un organ de la donator.
Omul alaturi de care a debutat si a cantat ani la rand, Ovidiu Komornyik, confirma tragica trecere in nefiinta a buzoiencei ce a luat mai toate premiile la festivalurile dedicate muzicii usoare romanesti.
"Da, s-a stins din viata un bun prieten de familie, practic sora mea. Ma doare sufletul pentru ca am atatea amintiri, am fost impreuna ani de zile pe scena pana cand s-a stabilit la New York (1997 -n.a.). Marilena a continuat sa cante si a inregistrat multe piese in Statele Unite, caci a iubit mult sa faca acest lucru, sa bucure oamenii", ne-a declarat Komornyik.
Marilena Dobre a studiat inca de la 10 ani canto clasic si pian la "Scoala Populara de arta" din Buzau. A debutat la Festivalul de la Mamaia 1997 pe cand avea 18 ani (a obtinut locul I la sectiunea "creatie") si a fost solista mai multi ani la Teatrul de Revistă Toma Caragiu din Ploiesti.