Raluca Zenga, sotia lui Walter Zenga, este o mama fericita. Are doi copii, Samira si Walter Jr, si recent i-am luat un interviu. Aceasta mi-a dat un autograf pe cartea ei, Manualul Mamicii ZEN, pe care o recomanda tuturor mamelor.

- Am inteles ca pe parcurs pentru ca ai mei copii sa infloreasca au nevoie de o mamica relaxata, intelegatoare, care sa nu se streseze din nimicuri si ca totul trece, totul se va rezolva. Asta inseamna ca o mamica sa fie ZEN.
Am atins aceasta intelepciune in care nu dau insemnatate stresului marunt.
- De la primul copil ai fost asa?
- De la primul copil am incercat sa-mi cultiv o stare de spirit care sa fie lipsita de stres, de anxietate. Nromal ca exista si episoade in care te simti coplesit, insa totul pana la urma poate fi depasit. Cu cat te inarmezi cu mai multa informatie, cu atat lucrurile vor intra pe un fagas natural si firesc.
- Am vazut ca ai multe tatuaje. Le aveai dinainte de a naste?
- Nu, mi-am facut tatuajele dupa ce am nascut. Am simtit nevoia sa-mi exprim anumite simboluri.
- Ce simbolizeaza tatuajele tale?
- Am initialele copiilor mei, ochiul providentei care priveste catre ei ca si cum ar vrea mereu sa-i ocroteasca, iubirea infinita catre ei, Mandala - un simbol feminin de fecunditate, dar si luna si soarele (sunt un spirit nascut in generatia gresita, la modul ca
trebuia sa ma nasc in 1960).
- Sotul tau, Walter Zenga, te incurajeaza cu tatuajele?
- Da, el e foarte deschis cu tatuajele. Chiar imi spune: Iubito, dar cand iti mai faci un tatuaj?
- Cand vrei sa-ti mai faci un tatuaj?
- Cand voi considera ca va avea o semnificatie aparte, imi voi mai face un tatuaj.
- Cum te intretii ca sa arati asa de bine?
- La sala nu merg, dar fac acasa exercitii.
- Cum iti petreci timpul alaturi de copiii tai?
- Avem foarte multe activitati. Imi place sa merg cu ei la piese de teatru, la musicaluri pentru copii, pentru a le dezvolta aprecierea pentru muzica si dans, pentru efortul pe care-l fac artistii pe scena, pentru ca noi sa zambim la vederea lor. Asta i-am invatat intotdeauna: sa aprecieze persoanele care au curajul sa se exprime. Tot timpul ei sunt entuziasti sa vada orice manifestare. Ei imi dau sens zilei si fara prezenta lor zilele mi s-ar parea desarte.
- Care este mesajul pe care il transmiti in cartea ta?
- Mesajul pe care-l transmit in cartea mea este unul de pregatire atat sufleteasca, cat si trupeasca pentru intampinarea unui copil. Se poate sa nu intelegem inainte de a avea copii adevarata insemnatate a ceea ce se va petrece in viata noastra dupa nastere. Cartea mea le pregateste pe mame pentru toate etapele: cum sa se pregateasca pentru o sarcina lipsita de greturi matinale, de stari de rau, cum sa aiba o nutritie corecta, ce miscari corecte au voie sa faca, ce inseamna o nastere naturala si o cezariana, somnul bebelusului, primii pasi, rolul taticului, cum sa alegem o bona.