In cadrul Adunarii Generale a U.R.T.I. desfasurata la Paris in luna martie a acestui an, au avut loc alegerile pentru noul Consiliu de Administratie ce va asigura conducerea Uniunii pentru o perioada de 2 ani. Radio Romania a fost aleasa, cu unanimitate de voturi, Vicepresedinte U.R.T.I. pentru Europa.
Este o onoare pentru Societatea Romana de Radiodifuziune sa asigure vicepresedintia unui organism atat de prestigios, ce reuneste radiouri si televiziuni publice din 51 de tari, din intreaga lume. Radio France (Franta), MTV (Ungaria), RTBF (Belgia), TVP (Polonia), ERT (Grecia), CICR (Elvetia) sunt doar cativa dintre membrii europeni ai U.R.T.I. Consideram acest vot o recunoastere a profesionalismului Radioului Public, al activitatii, al implicarii si al prestigiului de care se bucura la nivel international.
In ultimii ani Radio Romania a fost parte a proiectelor U.R.T.I., in special in domeniul schimburilor de programe, al coproductiilor si al schimburilor culturale - Platforma Francophonie 3.0, World Radio Day, centenarul Primului Razboi Mondial, proiectul de cooperare radio dedicat Cupei Mondiale FIFA sunt doar cateva din proiectele comune derulate in ultima perioada.