Printul Paul de Romania si Printesa Lia au participat recent la inaugurarea primului magazin alimentar construit din gheata, Profi Ice Store, in Piata George Enescu din Capitala.
Aproximativ 80 de tone de gheata transparenta au fost prelucrate pentru a deveni peretii si rafturile unui magazin de 150 mp care va functiona timp de doua saptamani, in perioada dintre Sf. Nicolae si Craciun.
Pentru ca magazinul sa se mentina in perfecta stare pe toata perioada proiectului, temperatura ambientala este mentinuta la maximum -5 C°, iar cele peste 500 de produse listate au fost selectate cu atentie si vor fi plasate prin rotatie astfel incat sa se mentina perfect la aceste temperaturi scazute - ‘’Niciun produs nu sta mai mult de 12 ore in magazin’’, precizeaza Pawel Musial, directorul general al Profi Rom Food.
Structura de gheata a fost construita de compania din Cluj care a furnizat si mobilierul hotelului de gheata de la Balea Lac. Proiectul primului magazin din gheata din lume este sprijinit de catre Ambasada Poloniei si Primaria Municipiului Bucuresti.
Printre invitati, i-am zarit si pe Printul Paul de Romania, alaturi de Printesa Lia si de fiul lor de cativa ani.
Intrebat cum i se pare Profi Ice Store, Printul Paul a precizat: "Hotel de gheata am mai vazut, dar magazin alimentar din gheata nu! I-am luat fiului meu cateva ciocolatele de aici!‘.
Managerul mai precizeaza ca Profi va incheia 2013 cu o crestere a afacerilor peste cea estimata initial - de 20% -, si cu 60 de magazine noi, reteaua ajungand la 200 unitati. Retailerul, care este detinut de fondul de investitii Enterprise Investors si opereaza trei concepte de magazine (Profi, Profi Mall si Profi City), are 5.000 de angajati.