MEDIAFAX : Valeria Seciu, Ion Besoiu si Rodica Mandache, recompensati de Sorin oprescu cu stele pe Aleea Celebritatilor - FOTO
Actorii Valeria Seciu, Ion Besoiu si Rodica Mandache au primit sambata, pe Aleea Celebritatilor din Piata Timpului din Bucuresti, stele din partea primarului general Sorin Oprescu pentru intreaga activitate in domeniul teatrului si filmului.
Sambata, in Piata Timpului din Bucuresti, trei mari actori ai teatrului si filmului romanesc - Valeria Seciu, Ion Besoiu si Rodica Mandache - au fost omagiati de primarul general Sorin Oprescu cu stele pe Aleea Celebritatilor, in semn de recunoastere pentru intreaga activitate in domeniul teatrului si filmului.
In deschiderea evenimentului, Sorin Oprescu, primarul Capitalei, a multumit celor trei actori pentru tot ce au facut pentru poporul roman.
Despre cariera si personalitatea Valeriei Seciu a vorbit Misu Dinvale, directorul Teatrului Mic, care a spus ca a acceptat fara sa stea pe ganduri sa faca un laudatio pentru colega sa, dupa care si-a dat seama ca acest lucru este extrem de dificil de facut.
In aceeasi ceremonie a fost omagiat si Ion Besoiu, despre care Sorin Oprescu a spus ca incearca, "cu toata stiinta" sa, sa il faca sa "functioneze la nivel optim".
- Trebuie sa va spun foarte sincer ca, dupa sapte ani de zile de Primaria Generala, n-am decat o certitudine: sunt cel mai bun chirurg dintre primarii generali si cel mai bun primar dintre chirurgi", a precizat Sorin Oprescu, marturisindu-i lui Ion Besoiu ca atat el, cat si publicul prezent il iubesc, il respecta si isi aduc aminte cu placere de vivacitatea si profesionalismul sau, precum si de incantarea sufletelor de care am avut parte cu totii.
Criticul de teatru Marina Constantinescu a vorbit, la aceasta ceremonie, despre Ion Besoiu, spunand despre marele actor, care a fost director al Teatrului Bulandra, ca a avut verticalitate, a stiut sa faca slalom printre teroarea cenzurii, a ideologiei si sa scoata la rampa piese si spectacole exceptionale, a stiut sa-si puna in valoare trupa, a stiut sa puna ochiul pe tinerii care absolveau si nu puteau sa ramana in Bucuresti, a adus in trupa mari nume si trupa intotdeauna si-a pastrat prospetimea, vibratia, energia, deschiderea.
Totodata, la evenimentul de sambata, din Piata Timpului, a fost omagiata si actrita Rodica Mandache. Sorin Oprescu a vorbit despre omenia si sensibilitatea, pe care actrita le are fata de oameni, iar actorul Marius Manole a fost cel care i-a facut laudatio Rodicai Mandache, spunand ca a invatat de la ea sa aiba curaj, sa fie demn, sa aiba umor si multe alte lucruri, de aceea o parte din cariera sa i se datoareaza.
Aleea Celebritatilor (Walk of Fame) este un proiect cultural initial de Teatrul Metropolis, Primaria Capitalei si Cocor si gazduieste stele ale celor mai cunoscuti artisti romani din lumea filmului si a teatrului, in semn de pretuire a valorilor culturale din Romania.
Celebrul Walk of Fame romanesc a fost inaugurat in ianuarie 2011. Pe Aleea Celebritatilor din Piata Timpului stralucesc deja stelele altor mari personalitati, precum Florin Piersic, Victor Rebengiuc, Radu Beligan, Amza Pellea (postum), Stefan Iordache (postum), Maia Morgenstern, Alexandru Tocilescu, Tamara Buciuceanu-Botez, Ileana Stana Ionescu, Sebastian Papaiani, Ion Caramitru, Draga Olteanu Matei, Mircea Albulescu, Mariana Mihut, Marin Moraru, Iurie Darie, Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica "I. L. Caragiale", Horatiu Malaele, George Mihaita, Costel Constantin, Alexandru Arsinel, Ion Dichiseanu si Sergiu Nicolaescu (postum).