domnuleprimar.ro : Primarul General al CAPITALEI a primit Medalia Senatului Republicii Franceze. Sorin Oprescu a fost la Paris, unde a participat la Reuniunea Primarilor Oraselor Europene
Sorin Oprescu a fost in perioada 25-26 martie, in vizita oficiala la Paris, la invitatia omologului sau, Anne Hidalgo. Edilul a avut intalniri si cu reprezentanti ai Senatului Republicii Franceze, care i-au inmanat MEDALIA SENATULUI, in semn de recunoastere a contributiei avute la dezvoltarea relatiilor franco-romane.
In debutul vizitei sale la Paris, Sorin Oprescu s-a intalnit cu vicepresedintele Comisiei pentru Afaceri Externe, Aparare si Forte Armate a Senatului, Daniel Reiner, cu secretarul Comisiei, Joel Guerriau, si alti membri ai acesteia, la sediul Senatului francez.
Cu acest prilej au fost discutate aspecte ale colaborarii dintre cele doua state, pe fondul cresterii amenintarilor la adresa securitatii cetatenilor celor doua tari.
- Astazi, orasele noastre, se confrunta cu provocari dintre cele mai diverse, de la amenintari la adresa mediului inconjurator, la cele privind modul de viata sau, din pacate tot mai frecvent in ultimul timp, chiar la adresa sigurantei cetatenilor nostri.Am convingerea ca raspunsul pe care concetatenii nostri se asteapta sa-l oferim este mai simplu si mai eficient de gasit impreuna. Relatia privilegiata dintre Franta si Romania ma face astazi sa reafirm ca alegand colaborarea avem mai multe sanse sa raspundem provocarilor acestui inceput de mileniu, a declarat Sorin Oprescu.
Vicepresedintele Reiner si-a exprimat convingerea ca puternicele legaturi istorice dintre cele doua state, apartenenta la Uniunea Europeana si NATO, reprezinta premise pentru continuarea dialogului structurat dintre cele doua state, in care vocile capitalelor nu trebuie ignorate.
Exprimandu-si recunostinta pentru prietenia aratata de Franta de-a lungul istoriei, Primarul General a tinut sa adreseze multumirile sale inaltului oficial francez pentru sprijinul constant acordat Romaniei in parcursul sau european si euro-atlantic.
La finalul intrevederii Primarului General i-a fost inmanata MEDALIA SENATULUI REPUBLICII FRANCEZE, in semn de recunoastere a contributiei avute la dezvoltarea relatiilor franco-romane.
Primarul General, Sorin Oprescu, a participat la Reuniunea Primarilor Oraselor Europene care se desfasoara astazi, la Paris.
Scopul reuniunii a fost crearea unui dialog mai strans intre orase, prin schimburi frecvente de studii si bune practici , dar si semnarea unei angajament al primarilor prezenti, in pregatirea Conferintei ONU privind schimbarile climatice, care va avea loc tot la Paris, in perioada 30 noiembrie -11 decembrie 2015, potrivit RomaniaTV.