Senatorul Rogojan Mihai Ciprian a sustinut o declaratie. Puteti citi in continuare textul integral al declaratiei politice.
Conceptul CAPITALA CULTURALA EUROPEANA implineste, anul acesta, 30 de ani de la prima actiune. Un oras castigator din Romania va imparti titlul, in 2021, cu un oras din Grecia, dar si cu un oras castigator din tarile candidate si potentialii candidati la UE (Albania, Bosnia si Hertegovina, Republica Macedonia, Islanda, Muntenegru, Serbia).
Dupa experienta minunata inregistrata la Sibiu in anul 2007, asteptam cu nerabdare sa vedem care dintre cele noua orase din tara noastra care si-au anuntat pana acum intentia de a candida - Bucuresti, Cluj Napoca, Iasi, Timisoara, Arad, Craiova, Braila, Sfantu Gheorghe, Baia Mare - va fi desemnat drept castigator.
Stimati colegi, sunt convins ca fiecare dintre dumneavoastra aveti o anume preferinta, ca rezultat al zonei geografice din care proveniti. Eu, in mod evident, voi sprijini candidatura municipiului Baia Mare. Sunt convins ca sunteti constienti ca, oricare ar fi orasul care va fi desemnat castigator dupa selectia finala din septembrie 2016, pentru localitatea respectiva va fi o oportunitate unica de a se remarca la nivel national si european si de a se dezvolta pe termen mediu si lung.
De aceea, fac un apel catre dumneavoastra in ideea de acorda inca de pe acum o atentie deosebita si de a sprijini de aici, din Parlament, demersurile facute de autoritatile locale din orasele candidate la titulatura de capitala culturala europeana in anul 2021.