Conceptele prezentate atat de mestesugit in cartea lui Marilee Adams, "Invataturi care schimba vieti", aparuta la Editura Amaltea, ne arata ca modul de gandire al unui lider, procesele cognitive pe care le adopta, convingerile si modelele sale mentale ii afecteaza comportamentul si capacitatea de a stabili relatii cu proprii adepti. Pe parcursul cartii vom vedea ca felul in care ne comportam este rezultatul propriilor ganduri, decizii si perceptii, aratandu-ne cum sa ne schimbam mentalitatea chiar si in cele mai provocatoare circumstante.
Marilee Adams ne ofera cateva sfaturi simple. Sa nu ne pierdem niciodata curiozitatea. Sa ne punem intrebari permanent. Sa nu stam in expectativa, asteptand sa se schimbe ceva peste noapte, ci sa luam initiativa. Sa observam cu atentie tot ceea ce ni se intampla. Sa nu judecam pe nimeni, ci sa invatam din toate cate ceva. Sa fim deschisi la minte, sa ne punem permanent doar acele intrebari care ne ajuta sa invatam, nu sa ne faca sa persistam in negativism, iritare si frustrare. Pentru ca, pana la urma, la asta se rezuma tot: sa ne schimbam in bine viata noastra si pe a celor din jur.
"Implicatiile acestei carti nu se rezuma doar la sfera liderilor si educatorilor, ci se adreseaza tuturor celor care vor sa-si depaseasca propriile limite - si sa constientizeze intr-o masura mai mare alegerile pe care le fac sau modul in care iau deciziile, actiunile intreprinse si efectul pe care il au asupra celor cu care interactioneaza - atat in viata personala, cat si in cea profesionala. Cartea aduce o contributie valoroasa si in ceea ce priveste invatarea si arta predarii, reamintindu-ne in mod constant care sunt abilitatile cognitive necesare pentru a incuraja elevii sau studentii sa invete sau pentru a construi urmatoarea generatie de lideri capabili, care cred in fortele lor, in puterea de a se schimba - atat pe ei insisi, cat si lumea din jur", spun Arthur I. Costa, doctor in stiintele educatiei, Granite Bay, California si Dr. Bena Kallick, Westport, Connecticut, coautorii lucrarii.
Daca doriti aceasta carte o puteti achizitiona accesand site-ul www.amaltea.ro.