"Faceti discipoli din oamenii tuturor natiunilor, invatandu-i." — MATEI 28:19, 20.

Sfanta Biblie se numara printre cele mai vechi si mai raspandite carti de pe glob. A fost tradusa, in intregime sau partial, in peste 2.300 de limbi. Peste 90 la suta dintre locuitorii pamantului o pot citi in limba materna.
Milioane de oameni citesc din Biblie in fiecare zi. Unii au citit-o din scoarta-n scoarta de mai multe ori. Mii de grupari religioase afirma ca isi bazeaza invataturile pe Biblie, insa parerile lor cu privire la invataturile biblice difera unele de altele. Chiar si printre membrii aceleiasi confesiuni exista divergente serioase, ceea ce creeaza si mai multa confuzie. In plus, unii au indoieli cu privire la Biblie, cu privire la originea si la valoarea ei. Multi o considera o carte sfanta care trebuie folosita doar cu ocazia unor ceremonii cand se face un legamant sau cand cineva jura sa spuna adevarul in fata instantei.
In realitate, Biblia contine cuvantul, sau mesajul, plin de putere al lui Dumnezeu pentru omenire (Evrei 4:12). Noi dorim ca oamenii sa afle ce spune Biblia. Indeplinim cu placere misiunea incredintata de Isus Christos continuatorilor sai prin cuvintele: "Duceti-va si faceti discipoli din oamenii tuturor natiunilor, invatandu-i" (Matei 28:19, 20). Intalnim oameni sinceri care sunt tulburati din cauza confuziei religioase atat de raspandite in lume. Ei vor sa afle adevarul despre Creatorul nostru si vor sa stie ce spune Biblia despre sensul vietii.
Nu este usor sa predam adevarurile biblice intr-un mod clar si care sa atinga inima. Pentru a ne ajuta, "sclavul fidel si prevazator" a pregatit o noua carte pe care s-o folosim in activitatea crestina (Matei 24:45-47). Este vorba despre cartea de 224 de pagini, intitulata Ce ne invata in realitate Biblia?
Aceasta carte are cateva caracteristici remarcabile. De pilda, are o prefata de 5 pagini cu ajutorul careia se initiaza foarte usor studii biblice.
Stilul cartii este simplu si clar. S-a urmarit sa se atinga inima celui care studiaza Biblia printr-o adresare directa, ori de cate ori a fost posibil. La inceputul fiecarui capitol sunt cateva intrebari introductive, iar la sfarsitul fiecarui capitol exista un chenar intitulat "Ce ne invata Biblia?" Acest chenar contine raspunsurile biblice la intrebarile introductive. Frumoasele ilustratii si legendele aferente, precum si ilustrarile din aceasta publicatie il vor ajuta pe cel ce studiaza Biblia sa inteleaga ideile noi. Informatiile prezentate in capitole sunt clare si concise. Exista insa si un apendice in care sunt analizate mai in profunzime 14 subiecte importante.
Cartea Ce invata Biblia a fost conceputa in asa fel incat sa fie de ajutor oamenilor indiferent de nivelul lor de instruire si de convingerile lor religioase. Straduiti-va sa folositi cu eficienta cartea si rugati-va lui Dumnezeu sa va ajute ‘sa manuiti corect cuvantul adevarului’. — 2 Timotei 2:15.

(sursa: wol.jw.org)