Senatorul Laurentiu Florian Coca a sustinut o declaratie politica cu titlul: "23 Aprilie - Ziua Mondiala a Cartii". Textul declaratiei politice il puteti citi in continuare:

Astazi, pe data de 23 aprilie, in peste 100 de tari, din toata lumea, se serbeaza Ziua Mondiala a Cartii.
S-a ales aceasta zi de 23 aprilie deoarece reprezinta si o data simbolica pentru literatura universala: in aceasta zi, in anul 1616, au murit Cervantes si Shakespeare.
Ziua Mondiala a Cartii este o celebrare internationala, sub inalta autoritate si onoranta dispozitie a UNESCO atat a cartilor cat si a artei de a citi. In baza acestor argumente, in anul 1995, Congresul General UNESCO a declarat 23 aprilie Zi Mondiala a Cartii, pentru a le aduce astfel un tribut de respect tuturor scriitorilor si, in acelasi timp, pentru a-i incuraja pe toți cititorii, dar in special pe tineri, sa descopere placerea lecturii.
Originile acestei sarbatori vin din Catalonia, un loc in care se daruiau carti și trandafiri celor dragi de Sfantul Gheorghe - o traditie care dateaza de peste 90 de ani.
Ziua Mondiala a Cartii a devenit un proiect care reprezinta un parteneriat intre editori, vanzatori de carte si alte parti interesate, care lucreaza impreuna cu scopul de a promova cartile si cititul.
Oficialitatile si organizatiile civice de profil au lansat de-a lungul timpului numeroase categorii de activitati si evenimente organizate, la care participa copii, tineri, profesori, edituri, librarii, biblioteci si alti iubitori de carte. In aceasta zi, cel mai popular cadou pentru toate varstele este o carte, iar producatorii si librariile vin in intampinarea sarbatorii cu mari reduceri de pret.
Avand in vedere acest cadru de festivitate nationala si mondiala, apreciez ca Editura Litera si ziarul Ring au avut o buna idee atunci cand au hotarat sa sarbatoreasca Ziua Mondiala a Cartii printr-un eveniment inedit: Noaptea cartilor deschise. Acesta va avea loc, conform anuntului organizatorilor, in Centrul Vechi al Bucurestiului, incepand cu ora 18:00, si va continua pana tarziu in noapte. Evenimentul va fi deschis de domnul Robert Negoita, primarul Sectorului 3 al Bucurestiului. Organizatorii ii vor invita pe toti trecatorii sa isi aleaga una sau mai multe carti dintre cele peste 3 000, daruite de Editura Litera. Pentru aceasta frumoasa initiativa tin sa-felicit.
Dar fiind si ziua de 23 aprilie, profit de ocazie si imi face placere sa fiu purtatorul de cuvant din Senatul Romaniei al organizatorilor si sa va invit diseara in Centrul Vechi al Capitalei la o carte de citit.
Totodata, adresez un La multi ani ! tuturor celor care isi sarbatoresc ziua onomastica (Sf. Gheorghe)