B365.ro : Noaptea alba a bibliotecilor, in weekend, in Capitala. VEZI CE BIBLIOTECI SUNT DESCHISE

Bibliotecile din Bucuresti si din tara isi vor deschide portile in noaptea de sambata spre duminica, incepand cu ora 18.00, intr-o campanie inedita sub genericul "Nocturna bibliotecilor", organizata la initiativa Asociatiei Nationale a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania (ANBPR).
Astfel, timp de o noapte, fiecare biblioteca participanta la Nocturna Bibliotecilor va incerca sa isi surprinda vizitatorii cu oferte inedite, de la vizite de sedii, proiectii de filme, concerte, lansari de carte, ateliere de creatie pana la intalniri cu autori, concursuri, expozitii si demonstratii de virtuozitate artistica.
"Ca manifestare pro-lectura si eveniment de promovare nationala a culturii in toate formele ei, Nocturna Bibliotecilor vine sa constientizeze, mai profund decat pana acum, rolul tot mai activ pe care institutia bibliotecii trebuie sa-l reclame in societatea actuala", a declarat Dragos-Adrian Neagu, presedintele ANBPR, citat de Mediafax.
Bibliotecile din Capitala care isi vor deschide portile in noaptea de sambata spre duminica sunt:
- Biblioteca Nationala a Romaniei,
- Biblioteca Academiei Romane,
- Biblioteca Centrala Universitara "Carol I" Bucuresti, Biblioteca Facultatii de Litere,
- Biblioteca Facultatii de Drept, Biblioteca Facultatii de Limbi Straine, Biblioteca Metropolitana Bucuresti,
- Filiala pentru Copii si Tineret "Ion Creanga",
- Biblioteca Pedagogica Nationala "I.C. Petrescu",
- Biblioteca Centrala a Academiei de Studii Economice,
- Biblioteca Institutului Cultural Francez,
- Biblioteca Institutului Italian de Cultura "Vito Grasso".
- Centrul de Referinte al Ambasadei SUA (aici participarea se face pe baza de preinscriere, centrul va fi deschis intre orele 20.00 si 01.00).