Potrivit ziarului Adevarul (un articol semnat de Alexandra Furnea), Nicu Covaci, solistul formatiei PHOENIX, ii da in judecata pe Mircea Baniciu, Josef Kappl, Manfred Neumann si pe Radu Almasu.
Motivul invocat? Se pare ca acestia nu detineau drepturile de autor pentru a interpreta melodiile compuse de Covaci pentru formatia Phoenix. Suma ceruta de muzician este de 150.000 de euro.
Nicu Covaci s-a intors din Spania iar printre primele locuri pe care le-a vizitat a fost Tribunalul Bucuresti, unde a depus o plangere prin care ii cheama la proces pe parati.
Din pacate, fostii membrii ai celebrului grup au tinut-o doar din scandal in scandal in ultima vreme, acest proces fiind punctul culminant.
Daca inainte mai existau sperante ca Phoenix va "trage" o schema Black Sabbath si se va reuni in formula originala, fanii au renuntat sa mai creada posibila o asemenea intalnire.
De curand, Mircea Baniciu si-a exprimat dorinta de a vedea o reuniune Phoenix, criticandu-l pe Covaci pentru atitudinea sa.
"Eu inca mai sper la o impacare, la o revenire la matca. Sper ca Nicu sa se impace cu ideea ca nu poate sa traiasca singur. Pe masura ce imbatranim, trebuie sa fim mai rationali, sa ne imapcam cu ceilalti. Imi doresc ca Nicu sa mai fie o data aproape de noi. Sa mai fim o data impreuna, dar nu stiu daca este posibil. Sunt convins ca Phoenix ar bubui!", a declarat muzicianul.