Moshemordechai.ro: Un titlu care contine cuvantul de mare interes "Eurovision"

Recunosc, vai mie, nu m-am uitat la penibiliciunea numita Eurovision, faza pe sandokanarie. Ca am ficatul sensibil si urechea nevricoasa. Si oricum am o viata de rahat si fara sa adaug cateva ceasuri de chin din ala. Oricum, in tara asta a dat bomba cu melos si toti sunt contaminati. Toti canta, monser! Ba e "X Factor", ba "Romanii au talent", ba "Eurovision". Natie anglofona si cantacioasa! Ciutanii bat darabana in capacele de la tomberoane si canta manele, Macovei ii canta pe astia pe la Bruxelles, ciucametii dusmani ai cratimei si tratati cu vrajmasie de nea Bac isi lasa nadragii in vine, asa cat de o atarnare de rahat, si se cred negrii din Pantelimon. Pitizdele care au gasit sponsor pentru o donatie de silicon tatos devin brusc talentate si trebuie sa-si scoata buricul la cantat. E o cantaciune si o panarama dracu’ in tara asta de te apuca durerea de mate.
Bun, deci n-am prizat galagia excesiv piarizdata, numita Eurovison. Am avut, recunosc, curiozitatea de a cerceta, pe site-ul TVR, cu cateva zile in urma. Ca sa ma lamuresc ce se serveste anul asta la masa festiva de eurovizion. Vai matele mele! Vai urechile!
Deci avem una bucata manelist racnind in italieneste, niste unii dand-o pe anglo-tiganeala cu damf de transilvania, foarte multa maneleala in care e siluita limba engleza si o chestie pe frantuzeste. Toti astia vor sa reprezinte Romania. Anul asta nu s-a mai servit limba spaniola. La partea cu muzica e jale mare. Ca sa nu fiu nedrept, au existat si cateva chestii la care nu mi-a curs sange din urechi.
Piesa interpretata de Elena Carstea e suportabila. Mediocra, stupiduta, dar suportabila. Ceea ce o poate face insuportabila e mataiala dintotdeauna a Elenei Carstea, engleza ei miorlaita si ifosele de mare vocalista. Pe urma e piesa cantata de Luminita Anghel, care ar fi chiar ok daca s-ar intelege ca urlatul si cantatul nu trebuie sa se petreaca simultan. Cred ca au mai fost vreo doua piese digerabile, dar n-am retinut numele flacailor.
Acum... stiu ca nu va place Turcescu. Nici mie. Dar aici luam pauza si vedem despre ce e vorba. Omul e clar ca n-are voce, dar se simte bine cu ce face si asta se vede. Piesa nu e rea. Recunosc, n-as incinge torrentele dupa ea, dar e in regula, nu suna rau. Turcescu e antipatic, n-are voce, dar aici suna perfect suportabil. Si canta romaneste. Ceea ce e si mai bine. Hai sa nu mai tot dam vina pe limba romana, cand simtim nevoia de maimutareala, da? Baietii aia de la O-zone au rupt gura lumii, indoind youtube-ul cu americani care se cazneau sa zica "haiduc", cantand versuri cretine in limba romana. Asa ca, oricat de surprinzator ar fi, oricat de tare ar enerva, la tura asta, mai ca as vota cu Turcescu. Poate se apuca exclusiv de muzica.
Totusi, incheind discutia despre toata panarama aia, dincolo de poponariseala si ridicolul de ansamblu, chiar trebuie sa participam, daca n-avem cu ce? Ne amendeaza aia? Nu ne mai primesc in Schengen? Ne pun sa bagam flotari daca nu mergem?
Din toata maneleala asta tot putem extrage o chestie. Uite, la cantacionisme, cand e sa decidem cine pleaca sa "ne reprezinte", decide SMS-ul. De ce nu rezolvam la fel si disputa dintre Ponta si Basescu? Sa dam SMS si sa decidem astfel. Sau si acolo le manareste Manoliu?