B365.ro : Care este povestea de viata a Danei Nicolaescu, vaduva regizorului Sergiu Nicolaescu

Sergiu si Dana Nicolaescu au trait impreuna vreme de peste zece ani si nimeni nu a avut nicio problema cu femeia cu 46 de ani mai tanara care a intrat in viata celebrului regizor. Dupa moartea acestuia insa, tot mai multi se intreaba cine este Dana Nicolaescu.
Dana Nicolaescu (36 de ani) s-a nascut in anul 1976 intr-o familie modesta de bucuresteni. In 1991 s-a inscris la Liceul Pedagogic din Bucuresti, pe care l-a terminat in 1996. Una dintre fostele colege de Pedagogic a dezvaluit pentru Adevarul ca eleva, ce purta pe atunci numele de Dana Ionica, se lauda inca din primele clase de liceu ca il cunoaste pe marele regizor Sergiu Nicolaescu.
Nimeni n-a stiut, la vremea aceea, daca era adevarat sau daca nu era decat inchipuirea unei tinere naive, fascinata de un barbat celebru si bogat. Daca nu il cunostea, in mod cert isi dorea sa o faca. Iolanda Nicolaescu, sora lui Sergiu, spune ca Dana este cea care l-a cautat pe fratele ei in dorinta de a initia o relatie. Numai ca asupra momentului in care a inceput legatura celor doi pluteste incertitudinea.
In putinele dati cand a vorbit despre relatia lui cu cea de-a treia sotie, Sergiu Nicolaescu a spus ca a intalnit-o in 1996, pe cand aceasta avea 20 ani: "Pe Dana eu am crescut-o. M-au impresionat calitatile pe care le avea, puritate, inteligenta. Era un copil cand am cunoscut-o".
In realitate, intalnirea celor doi s-ar fi petrecut mai devreme si regizorul avea toate motivele sa ascunda acest lucru. Relatia cu o tanara minora nu era un lucru tocmai onorabil pentru un senator care trecuse binisor de 60 de ani.
Radu Corciova a lucrat in echipa de productie a lui Sergiu Nicolaescu la majoritatea filmelor pe care acesta le-a realizat dupa 1990, iar in viata privata erau prieteni apropiati. A fost omul pe care sotii Nicolaescu au tinut sa-l aiba ca martor (un fel de nas laic), in 2005, cand s-au cununat la starea civila. Corciova ne-a povestit cum s-au cunoscut Sergiu si Dana Nicolaescu: "S-au intalnit la filmarile pentru filmul 'Oglinda'. Nu mai stiu cum a ajuns Dana acolo, dar stiu ca ala a fost momentul cand s-au cunoscut. S-au intalnit si s-au placut, ce vi se pare anormal sa te indragostesti de o femeie mai tanara? Pot sa va spun ca Dana l-a iubit cu adevarat si Sergiu la fel pe ea. Aveau o casnicie normala, se mai si certau, pentru ca certurile sunt inerente, dar n-ar fi rezistat atatia ani impreuna daca nu se iubeau", a spus Corciova citat de adevarul.ro.
In 1993, cand s-a turnat "Oglinda", Sergiu Nicolaescu avea 63 de ani, in timp ce Dana abia implinise 17. Coincidenta sau nu, 1993 este si anul in care Nicolaescu a divortat de cea de-a doua sotie, Gabriela, cu care a avut o casnicie ce a durat zece ani. Regizorul mai fusese casatorit in 1954, dar primul sau mariaj a rezistat numai trei luni.
Dana Nicolaescu, producatorul filmului "15"
Relatia dintre Sergiu si Dana Nicolaescu a fost intotdeauna foarte discreta, fiind o necunoscuta chiar si pentru apropiatii marelui regizor. Desi traiau de multi ani impreuna, s-au casatorit cu acte abia in 2005, in cadru privat. Pana atunci insa, Sergiu Nicolaescu s-a folosit de relatiile sale si a ajutat-o pe Dana Ionica sa intre in lumea filmului, care s-a dovedit totusi o palarie prea mare pentru tanara sa consoarta. In 2005, sotia lui Sergiu Nicolaescu a aparut ca producator al filmului "15", considerat de critici drept unul dintre cele mai slabe din cariera celui mai prolific regizor roman.
A fost ultimul contact al Danei Nicolaescu cu lumea filmului. Din 2006, a renuntat la acest domeniu si a intrat in afaceri, deschizandu-si o gradinita privata, ea insusi fiind absolventa a Liceului Pedagogic. Potrivit datelor de la Registrul Comertului, Daniela Georgeta Nicolaescu si Lorelai Mirela Lazarescu sunt asociate in firma Pink Lemon SRL, al carei profil de activitate este invatamantul prescolar. Desi nu duce lipsa de clienti, gradinita Pink Lemon nu a reusit sa-si plateasca datoriile la stat. Potrivit ANAF, firma are o restanta de plata, sub forma obligatiilor catre bugetul de stat, in valoare de 15.494 de lei, care urmeaza sa fie executata silit.