MAGAZIN: Cate ceva despre atuurile feminitatii (Autoare: ECATERINA BATRANEANU)

Odata cu trecerea anilor, sanii femeilor au de suferit. Nu inseamna ca mentinerea frumusetii lor ar fi o misiune imposibila. Exista la ora actuala suficiente metode prin care se pot mentine atuurile feminitatii in forma maxima, chiar in afara celor chirurgicale. Cum bine se stie, sanii sunt sustinuti de ligamente care, in timp, pot sa se slabeasca, iar "greutatea" cade pe muschii de sub pielea gatului, ancorati la nivelul claviculelor. Acestia trebuie tonifiati permanent.
Pentru mentinerea frumusetii sanilor, masajul si automasajul sunt importante deoarece asigura intensificarea circulatiei sangvine la nivelul tegumentului care ii acopera.
- Masati-i usor, cu miscari circulare, cu creme ce contin uleiuri esentiale. Miscarile incep din "capul pieptului" inspre sani si sunt orientate catre umeri.
- Este foarte important ca atunci cand fac sport, femeile sa poarte sutien.
- Este recomandabil sa nu ignorati nici exercitiile zilnice de tonifiere a sanilor. Tonifierea zonei pectoralilor ajuta foarte mult la obtinerea unui aspect frumos al decolteului si la imbunatatirea circulatiei.
- Exista si unele alimente care stimuleaza activitatea glandei mamare. Este vorba despre cele care contin fitoestrogeni, ca de exemplu soia. Fructele cu un continut mare de vitamina C - kiwi, citrice, mere - ajuta la refacerea colagenului din tesuturi. La fel, alimentele bogate in potasiu - banane, cereale integrale, orez integral.
- Ca regula generala, pentru a avea sani si ten frumos, dar si ochi luminosi, fara pleoape umflate, trebuie evitata sarea in exces. Aceasta determina retinerea apei la nivelul tesuturilor mai putin irigate, care, in timp, devin lipsite de tonus.