Maria Sallai participa in acest week-end la targul traditional organizat in curtea Muzeului Taranului Roman.
"Am adus la targul de la MTR lucruri facute de mana: tesaturi, broderii, bluze traditionale - intre 150 - 200 RON, tesaturi din bumbac, canepa, fete de masa, tesute manual prin razboi, fuste plisate manual - la 200 RON, haine din catifea - la 300 RON, vestute lucrate manual din catifea si din postav - la 150 RON, camasute - la 150 RON, dar si rochii din matase si din bumbac", ne-a spus Maria Sallai, venita tocmai din comuna Sic, Cluj.
Localitatea Sic din care provine Maria Salai este situata in partea de nord-est a judetului Cluj, la distanta de 60 km de Cluj-Napoca si 15 km de Gherla.
Comuna se extinde pe o suprafata de 56,4 kmp si are in componenta doar satul Sic, atestat documentar din anul 1291, cand era considerat oras liber regesc.
Majoritatea locuitorilor sunt maghiari (93,78%), cu o minoritate de romani (3,58%). Pentru 2,16% din populatie, apartenenta etnica nu este cunoscuta.
Sic, mai demult Sag (in maghiara Szekakna, Szek, in traducere "Scaun de judecata", in germana Sechen, Secken, Sickau, Marktstuhl, este o localitate in judetul Cluj, Transilvania, Romania, unde traditiile si obiceiurile populare sunt pastrate si in zilele noastre. Iubitori ai artei populare autentice, locuitorii comunei Sic au chiar si o frumoasa costumatie traditionala albastru-alb.

Ce mai gasiti la standul Mariei Sallai

- stergare - intre 50 - 150 RON
- sortulet - la 50 RON
- vestuta barbateasca din lana - la 150 RON
- gentuta traditionala cusuta manual - la 50 RON
- vestuta de dama - la 150 RON
- camasa traditionala - la 150 RON
- batistute lucrate manual - la 10 RON.
Maria Sallai este o femeie fericita. Are doua surori: Susana si Sara, care o ajuta sa creeze aceste obiecte superba, impreuna cu mama lor, Klara.
De asemenea, Maria Sallai are si doua nepotele gemene de la fiul ei cel mare, Marton, care are 30 de ani si locuieste in Germania.