Nicolae Vestea a participat recent la targul traditional organizat in curtea MTR.
La standul sau, romanii puteau achizitiona: marame vechi cu fir de borangic - la 450 RON, fota cu fir - 350 RON, fota din catifea cu margele - 350 RON, ii, fote cu fir metalic pe care le purtau femeile instarite la tara, pristornice sau pecetare (care se puneau pe prescuri la biserica) - intre 150 - 250 RON, legatoare (si le puneau pe cap fetele, atunci cand se casatoreau, dar si vase de lut vechi.
Inedite sunt si iile cusute manual de la standul acestuia.
De la standul lui Nicolae Vestea, artista Ozana Barabancea cumpara deseori ii vechi si fote cu fir.

Ce sunt pristornicele

Pecetarul este un obiect de cult, confectionat, de regula, din lemn (sau marmura), tinut cu evlavie in lada de zestre, "printre stivele de tesaturi inflorate, aromate cu busuioc si levantica", intr-un "saculet din panza alba de in"; este utilizat doar de femei, in marcarea painilor rituale (a pastilor si a prescurelor).
Numit pecetar, prescurnicer sau pristornic, acest obiect de cult era, pana la un moment dat, nelipsit din casele satelor maramuresene situate pe Iza, Mara sau Cosau. Practica s-a pierdut ori s-a degradat, dar, din fericire, s-au pastrat cateva colectii valoroase: ale fratilor Victor si Iuliu Pop, precum si cea a preotului Mircea Antal din Breb, aceasta din urma facand parte, in prezent, din patrimoniul Muzeului de Etnografie si Arta Populara din Baia Mare.
Pecetarele au o inaltime cuprinsa intre 10 si 20 cm si sunt compuse din doua segmente: partea inferioara este asemanatoare unui postament de forma paralelipipedica sau trunchi de piramida pe care e incizat un inscris religios - IC-XC-NI-KA sau IS-NS-NI-KA, semnificand "victoria lui Iisus Hristos asupra mortii".