LIBERTATEA - Maia Morgenstern, dezvaluiri inedite despre viata sa, la inceputul carierei: "Din primul salariu mi-am cumparat pantofi si i-am purtat 15 ani"

Numele actritei Maia Morgenstern (51 de ani) se afla si pe buzele marilor producatori si actori de la Hollywood, care au apreciat-o pentru rolul Fecioarei Maria, magistral interpretat in filmul "Patimile lui Hristos", regizat de Mel Gibson. Desi a ajuns sus, actrita nu se rusineaza cu trecutul ei si cu faptul ca nu a dus-o prea bine cu banii. Maia Morgenstern ne-a povestit ca a purtat o pereche de pantofi aproape 15 ani...

"Nu am timp liber", a povestit recent actrita aflata la Sibiu, unde a jucat in rolul principal al piesi "Maitreyi".
Si nici nu e de mirare avand in vedere ca, pe langa familie si copii, pregateste piese de teatru, joaca in seriale TV, conduce Teatrul Evreiesc de Stat din Bucuresti si, cand poate, merge la teatru ca simplu spectator.
"Asta ma formeaza. Vad multe spectacole. Mi-as dori sa le vad pe toate. Chiar mi se pare interesanta miscarea de teatru independent ce exista acum in Romania", a declarat Maia Morgenstern.
Actrita iubita de milioane de romani nu a visat insa din copilarie ca va ajunge pe scena, ci era convinsa ca va deveni medic.

In copilarie visa sa fie medic sau balerina

"Cred ca era tare complicata povestea asta cu tot ce presupune scoala de medicina, cu o anumita latura cruda, o realitate despuiata de ornamente. Cred ca nu as fi rezistat unei vieti de medic. Dar pediatria ma induioseaza tare", a povestit actrita.
Urmatorul gand a fost de a deveni balerina, insa nici acesta nu s-a implinit. "Parintii mei nu au fost de acord, li s-a parut o existenta mult prea dura, o munca intensa, fara oprire. Ma vedeau fragila", explica Maia.
Meseria pe care a ales-o nu a fost nici pe departe mai putin solicitanta. "Nu as lua-o de la capat. E absolut clar ca sunt impacata, echilibrata si mi se pare absolut minunat ca au trecut anii si ca am parcurs experientele astea. Nu, nu as lua-o de la capat cu nimic", a marturisit artista, care toata viata a trait din teatru.
Primii sai bani castigati au venit tot din acest domeniu si cei mai multi au fost investiti in... o pereche de pantofi. "Din primul salariu, mi-am cumparat o pereche de pantofi, pe care cred ca i-am purtat 10 sau 15 ani", a mai povestit Maia Morgenstern, care in continuare se concentreaza tot pe viata sa pe scena sau langa oamenii care fac acelasi lucru. "Nu e usor, se ivesc piedici, probleme ce necesita solutii. Si se gasesc solutii", a incheiat artista.