MEDIAFAX : Madalina Ghenea, recompensata la al doilea rol din cariera. Ce premiu a primit actrita in contextul Festivalului de la Roma

Fotomodelul Madalina Ghenea a primit premiul "Sorriso diverso Roma 2012", pentru rolul interpretat in filmul "Razzabastarda" de Alessandro Gassman, distinctia fiind acordata de o asociatie culturala in contextul Festivalului International de Film de la Roma.
Filmul "Razzabastarda" de Alessandro Gassman a fost prezentat in premiera la editia din acest an a Festivalului de Film de la Roma, care s-a desfasurat in perioada 9 - 17 noiembrie, informeaza cinemaitaliano.info.
In acest film, Madalina Ghenea joaca rolul Dorinei, o prostituata romana care traieste in Italia. Visurile si ambitiile sale sunt inabusite de realitatea societatii in care traieste.
Distinctia "Sorriso diverso Roma 2012" i-a fost inmanata Madalinei Ghenea intr-o ceremonie organizata sambata dimineata, in spatiul Lazio Film Fund, din cadrul Festivalului de Film de la Roma.
Juriul si-a motivat decizia astfel: "Prostitutia, degradarea, delincventa, frica - acestea sunt temele din ‘Razzabastarda‘, filmul lui Alessandro Gassman. Personajul Dorina intruchipeaza acel tip de curaj unic care o face pe o femeie sa isi urmeze sentimentele, sa depaseasca provocarile si sa ii invete pe altii sa fie reali si cinstiti acolo unde onestitatea nu are nicio valoare".
Decernat in acest an pentru a treia oara, premiul "Sorriso diverso Roma 2012" este singura distinctie acordata in contextul Festivalului de Film de la Roma pentru abordarea unor probleme sociale. "Sorriso diverso Roma 2012" nu face parte din premiile oficiale ale Festivalului International de Film de la Roma, care au fost acordate in cadrul unei ceremonii organizate sambata seara.
Premiul "Sorriso diverso Roma 2012 este integrat in activitatea desfasurata de Asociatia culturala "L’Universita cerca lavoro" (Universitatea in cautarea unui loc de munca, n.r.). Aceasta asociatie non-profit are ca scop aducerea in atentia publicului a unor aspecte importante, precum diversitatea si incluziunea.
Madalina Ghenea a debutat ca actrita, anul trecut, in comedia italiana "I Soliti Idioti", in regia lui Enrico Lando.
De asemenea, in acest an, Madalina Ghenea a filmat pentru pelicula "Dom Hemingway", in regia lui Richard Shepard, un lungmetraj care va fi lansat pe marile ecrane in toamna lui 2013.
Madalina Ghenea s-a nascut in 1987, la Slatina. Cariera ei in domeniul modei a inceput pe cand avea 15 ani. In 2010, ea a participat la concursul "Ballando con le stele", difuzat de televiziunea italiana Rai Uno.
Recent, Ghenea si actorul britanic Gerard Butler au fost surprinsi impreuna, in ipostaze tandre, pe Coasta de Azur, de fotografii de la editia italiana a revistei Vanity Fair. Ulterior, actorul a declarat intr-un interviu ca s-a indragostit de Madalina Ghenea la prima vedere.
Cea de-a saptea editie a Festivalului International de Film de la Roma s-a desfasurat in perioada 9 - 17 noiembrie. Gala de premiere a festivalului a avut loc sambata seara la Roma.
Premiul pentru cel mai bun film - trofelul Golden Marc’Aurelio, decernat pentru filmele din competitia oficiala - a fost castigat de pelicula "Marfa Girl" de Larry Clark.