Artistul plastic Liviu Balac a fost prezent cu un stand in cadrul targului traditional Piata Taraneasca si Mester(Esti!), organizat in curtea Muzeului Taranului Roman.
"Prima icoana am facut-o acum 28 ani. De atunci am studiat prin biblioteci, muzee, biserici, cum sa pictez pentru oameni icoana cea mai frumoasa, care sa mangaie sufletul si sa ne aduca in casa lumina, linistea si ajutorul Celui de sus prin frumusetea artei din vechile icoane bizantine. Din ceea ce am vazut si am invatat incerc sa va daruiesc si dumneavoastra. Dincolo de munca mea si de pasiunea mea incerc sa inteleg ... de ce atata rautate, de ce atata nepasare pentru natura din jur sau pentru semenii nostri mai putin norocosi, ce fel de societate am cladit si catre ce ne duce ea? Pentru ca imi pasa de oameni, pentru ca iubesc lumea si natura asa cum ne-a dat-o Dumnezeu, caut "calea" si va invit si pe dumneavoastra sa faceti la fel", spune Liviu Balac, pictor de icoane bizantine.
"La standul nostru din curtea Muzeului Taranului Roman, iubitorii de arta au putut achizitiona: icoane pe lut - la 210 RON, icoane pirogravate si pictate, icoane sculptate si pictate - la 280 RON, icoane cu tema religioasa, tablouri (uleiuri), icoana pe marmura, icoane bizantine - reproduceri, icoana pe lemn in stil catolic, iscoane sculptate (au opt ani vechime), icoana pe piatar de rau tratata, iar preturile lor difera in functie de dimensiunea acestora", ne-a spus Liviu Balac.
De-a lungul timpului, artistul Liviu Balac a participat la expozitii organizate in Germania, Italia si Spania.