Liviu Balac este prezent inclusiv pana luni, 13 aprilie, in cadrul targului Traditii si flori de sarbatori organizat in Parcul Cismigiu.
"Calitatea lucrarilor noastre, faptul ca respecta canoanele bisericesti, au facut ca ele sa ajunga in manastirile din Bucovina, Bucuresti, in marile magazine din tara sau din Italia, Germania, Franta. Icoanele sunt realizate sub binecuvantarea Manastirii Dragomirna si indrumarea Maicii Starete.
Suportul icoanelor este din lemn imbinat clasa A-B, esenta de tei (tylia cordata), care este testat sa nu contina defecte de structura cum ar fi crapaturi, putregai, mucegaiuri. El este uscat in conditii controlate pana ajunge la umiditatea de 11%. Foita a fost pregatita manual dupa tehnici proprii.
Pictura este facuta in culori acrilice, care sunt net superioare celor folosite in vechime. Culorile tempera folosite in vechime la pictarea icoanelor, au un dezavantaj major: raman solubile dupa uscare. In timp, orice urma de umezeala le poate deteriora in comparatie cu cele folosite de noi, care dupa uscare nu mai pot fi spalate. Adezivii si vernirurile speciale folosite in lucrarile noastre nu contin substante clasificate ca fiind periculoase si sunt conforme cu normele europene. Vezi cum se face o icoana", spune Liviu Balac.


Ambalajul

Pe ambalajul icoanelor se afla Manastirea Dragomirna din Suceava. Citam din site-ul manastirii www.dragomirna.ro:... asezata intre blandele coline ale Bucovinei, la 12 km spre miazanoapte fata de fosta resedinta a lui Stefan cel Mare si Sfant si a mitropolitilor Moldovei, manastirea Dragomirna se inalta ca un arbore in timp, intre ziduri de Manastirea Dragomirna cetate .. dincolo de frumusetea peisajului, de neobisnuitul locului, ceea ce produce o impresie de neuitat, este eleganta ciudata a monumentului, cu rigori geometrice de mare rafinament, cu o silueta unica prin proportiile si unitatea volumului, dintre toate celelalte monumente moldovenesti medievale.

Ce icoane gasiti la standul artistului Liviu Balac
- Iisus Hristos
- Sfanta Familie
- Fecioara Maria
- Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil
- Sfantul Arhanghel Gavriil
-Sfintii Apostoli Petru si Pavel
- Sfantul Apostol Petru
- Sfantul Apostol Pavel
- Sfintii Imparati Constantin si Elena
- Sfantul Alexandru
- Sfantul Andrei
- Sfantul Anton
- Sfantul Dimitrie
- Sfantul Gheorghe
- Sfantul Ioan Botezatorul
- Sfantul Ilie
- Sfantul Mina
- Sfantul Nicolae
- Sfantul Pantelimon
- Sfanta Cuvioasa Parascheva
- Sfantul Spiridon
- Sfantul Stelian
- Sfantul Stefan
- Sfantul Vasile
- Sfantul Nectarie
- Portrete
- Sfantul Alexandru
- Arsenie Boca