calarasipress.ro informeaza: FLORI DE MAI- editia XXIX-a, Calarasi- 12 - 14 Mai 2017
Centrul Judetean de Cultura si Creatie Calarasi organizeaza in perioada 12 - 14 Mai 2017, cea de-a XXIX-a editie a Festivalului Concurs National de Interpretare a Muzicii Usoare Romanesti FLORI DE MAI. Editia din acest an va veni cu o formula noua de prezentare, care ii va confirma, o data in plus, inscrierea in coordonatele festivalurilor recunoscute la nivel national. Festivalul FLORI DE MAI de la Calarasi isi propune afirmarea si promovarea artistica a interpretilor si a muzicii usoare romanesti, selectarea si stimularea celor mai valoroase prezente, asigurand un cadru propice pentru evolutia in concurs. Festivalul este structurat in doua mari sectiuni si se va desfasura in sala de spectacole a Centrului Judetean de Cultura si Creatie Calarasi:
1. Sectiunea FLORICELE PE CÂMPII - in care vor evolua copii cu varste cuprinse intre 07 - 15 ani, impartiti in trei grupe: 07- 09 ani/ 10 - 12 ani/ 13 - 15 ani.
2. Sectiunea FLORI DE MAI - in cadrul careia vor evolua solisti cu varste cuprinse intre 16 si 25 de ani.
Incepand cu acest an, concurentii sectiunii FLORI DE MAI vor fi acompaniati de orchestra. Dat fiind timpul foarte scurt, preselectia se va face on-line.
Programul festivalului:
- 12 Mai 2017, incepand cu orele 1600, sectiunea de concurs FLORICELE PE CÂMPII;
- 12 Mai 2017, incepand cu orele 1900, Gala laureatilor si festivitatea de premiere - Sectiunea FLORICELE PE CÂMPII;
- 13 Mai 2017, incepand cu orele 1800, sectiunea de concurs FLORI DE MAI;
- 14 Mai 2017, incepand cu orele 1900, Festivitatea de premiere si Gala laureatilor FLORI DE MAI.
Organizatorii:
- asigura un juriu alcatuit din personalitati si specialisti ai muzicii usoare romanesti;
- sustin premiile, cheltuielile de jurizare si de organizare, plata colaboratorilor, costurile pentru cazarea si masa pentru concurentii admisi in concurs;
- asigura recitaluri sustinute de artisti de marca ai scenei romanesti.
Sursa: calarasipress.ro