In aceste zile, pana pe 13 august, Sibiul este gazda celei mai mari intalniri a sasilor, la festival urmand sa participe peste 12.000 de oameni proveniti din populatia germana colonizata in Transilvania in secolele XII si XIII. Printre invitatii de seama ai etnicilor germani s-a aflat insasi presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, ai carui parinti, Susanne si Gustav Heinz Johannis, amandoi sasi transilvaneni, au emigrat in 1992, ca pensionari, din Sibiu in Germania si s-au stabilit in Bavaria.
O alta prezenta importanta la cea mai mare intalnire a sasilor a fost cea a cunoscutului antrenprenor romano-german Juergen Schunn.
Sas de origine, omul de afaceri s-a nascut s a trait la Sibiu, pana la varsta de 21 de ani, cand a hotarat sa fuga de regimul comunist din Romania.
In 1993, el a revenit in tara si a pus bazele companiei Auto Schunn, astazi a treia entitate Mercedes-Benz din Romania din punctul de vedere al volumului de vanzari.
Fiecare festival al sasilor din Romania este o binecuvantare, este un prilej minunat de a ne reintalni cu oamenii dragi din copilaria si tineretea noastra. Pe fiecare din noi drumurile vietii ne poarta pasii mai departe sau aproape de casa, dar aceste intalniri prilejuiesc clipe de neuitat, reconectarea noastra si pretuirea originii noastre. Nu in ultimul rand, aceste evenimente pot constitui si bazele unor noi relatii de afaceri si proiecte de viitor, a aratat Juergen Schunn pentru publicatia www.iClara.ro.