Iulia Darie, la baza informatician, a deschis de cativa ani, impreuna cu Maria Matei, Atelierul de Creatie Vestimentara MARULIA, situat pe Strada Ziduri intre Vii nr. 19, in Complexul Rezidential D-na Ghica Plaza, Corp F, Parter. Mai multe detalii despre Atelierul Marulia gasiti pe site-ul www.marulia-atelier.ro si pe facebook: facebook/marulia.atelier. De asemenea, Iulia Darie conduce si firma Il Textile.
Recent, la Marulia Atelier a avut loc evenimentul Indrazniti sa fiti propriii designeri. Astfel, toate femeile prezente la Marulia Atelier au putut sa-si aleaga impreuna modelele si materialele pentru fiecare stil, creandu-si propriile tinute.
La Marulia Atelier le-am intalnit recent pe cele doua antreprenoare de succes care conduc aceasta afacere de succes, respectiv pe Iulia Darie si pe Maria Matei, doua fashioniste adevarate, care iubesc arta si bunul gust.


- Iulia Darie, ati chemat la Marulia Atelier clientele fidele, la sfarsitul lunii februarie, cu putin timp inainte de Martisor.
- Da, am creat un eveniment special, a fost o idee de-a noastra sa le invitam pe clientele noastre sa vada modelele pe care noi le propunem si in acelasi timp sa isi aleaga materialele care considera ca li se potrivesc cel mai bin. Practic, sa fie un mic desginer fiecare pentru el insusi. Bineinteles ca am avut si noi un rol in a fi desginerii lor, dar au venit si persoane si doamne care mi s-au parut ca au niste idei geniale. Iata, ca si din partea clientelor pot veni idei. O idee nu inseamna sa faci un design, adica un produs cap coada. Este o idee de la care sa se plece si sa facio un produs care sa aiba succes.
- Sunt receptive romancele la fashion?
- Ideea este oarecum neobisnuita: am avut cateva persoane carora li s-a parut o idee buna, dar vom vedea pe masura ce vom avansa in a cunoaste clientela noastra.
- Am vazut ca ati adus multe modele noi de rochii.
- Da, asa este, am adus multe modele noi si combinatii de texturi, chiar si din doua stiluri diferite: am vorbit de nonconformism, dar ne-am gandit ca trebuie sa avem si modele in stilul clasic.
- Ce materiale ati adus?
- Am adus multe materiale din Franta si imprimeuri. Avem un specific, acela de a include foarte multe printuri si in cea mai mare parte colorate, deci combinatii de culori vii si imprimeuri care sa nu fie clasice: in genul Picasso sau picturi.
- Am observat ca rochiile de la Marulia Atelier poarta diverse denumiri.
- Da, asa este: am avut o rochie Irina, lunga, de primavara-vara, care este in voga si la Paris - din matase, vascoza sau voaluri transparente; avem doua rochii pe genul asta, Irina si Cristina (putem sa le schimbam printurile) si dupa aceea am facut cateva rochii combinate pe texturi: Zaza (care are practic cate o banda brodata), Neli si Nelia, rochii cre au un accesoriu de dantela; sarafanul de toamna-iarna care se poarta in combinatie cu o helanca (noi propunem intotdeauna pentru sarafane si varianta bluzei, care este ideala, pentru ca astfel se mentine caldura corpului).
- Ati facut si esarfe pentru acest eveniment special.
- Da, asa este. Intotdeauna, la fiecare eveniment am facut si esarfe pentru cliente, pentru ca noi consideram ca o esarfa este binevenita intotdeauna. Esarfele acestea colorate se pot combina cu orice vestimentatie.
- Practic, ce reusiti sa faceti la Marulia Atelier?
- Realitatea pe care noi o descoperim acum este ca iti alegi o nisa, dar nu este suficient, pentru ca sunt multe stiluri. Noi ne-am propus, pe langa a oferi un stil, si de a consilia clienta care ajunge la noi, pentru ca este nevoie pe piata de o consiliere a unor oameni care au vazut si care au reusit sa aiba mai multe informatii in domeniu. Am avut situatii in care femeile au plecat complet schimbate de aici.