Pentru prima data Romania participa la San Remo Music Awards. Reprezentanul nostru este Ionut Ungureanu, solistul trupei Provincialii, ales in urma concursului jurizat, organizat de Amici della Musica, reprezentant exclusiv in Romania al brand-ului San Remo Music Awards.
San Remo Music Awards este un concurs derivat in urma cu 15 ani din celebrul Festival San Remo, ce pune in competitie solisti vocali din Italia si din intreaga lume.
Pe 11 februarie, in cadrul concursului ce se va desfasura la San Remo, Ionut Ungureanu va canta piesa Oameni” â€" compozitie Marius Teicu, pe versurile lui Ovidiu Dumitru, o melodie ce ii permite sa isi arate calitatile vocale.
In ziua urmatoare, in cadrul Galei ce se va desfasura la Fairmont Hotel din Monte Carlo, in prezenta ASR Printul Albert de Monaco, Ionut va interpreta una dintre piesele trupei sale, Vagabond” â€" muzica de Sandu Rotaru si Ionut Ungureanu, versuri de Radmila Popovici-Paraschiv. Ambele piese vor fi cantate in limba romana.
Ionut s-a pregatit intens pentru concurs. In afara de exercitii vocale, repetitii s.a.m.d., el a inteles importanta unei aparitii vestimentare de succes.
Ionut a mers pe mana specialistilor, apeland la talentul cunoscutei stiliste Adina Buzatu de a ii realiza un outfit care sa raspunda in mod functional cerintelor scenice, dar totodata sa ii puna in valoare si personalitatea. Asadar, Ionut Ungureanu va purta la San Remo Music Awards o tinuta Trends by Adina Buzatu, compusa din sacou din colectia brandului italian Messagerie, camasa a celebrului producator suedez de profil Eton si pantaloni slim semnati de brandul Wool 172 din Italia.
Stilista i-a ales o pereche de bocanci Pirelli, tot din magazinele Trends by Adina Buzatu, care confera un aer rock intregii tinute. Butonii alesi au o poveste aparte: sunt o creatie Babbete Wasserman London, brandul bijutierei declarate Designerul Anului 2015 in Marea Britanie si i-au fost oferiti de insasi creatoarea lor. In vizita in Romania la buna ei prietena, Adina Buzatu, Babette era chiar in magazin si i-a ales personal bijuteriile spunandu-i ca ii vor purta noroc si ca il va urmari cu mare interes.
Ii tinem pumnii lui Ionut!